JAS-bloggen
Intervjuer

Inför SDF-SM med Axel Ulltin

Värmdös Axel Ulltin är en av innebandysveriges största talanger, men är även en av få spelar som till vardags inte spelar i JAS, utan har större delen av sin speltid i klubben division 1-lag. Axel är självklart uttagen att representera Stockholm i SDF-SM.

Vad anser du om gruppen ni har hamnat i?

Vi mötte inget av lagen förra året så det ska bli kul att möta andra duktiga spelare. Har alltså inte så bra koll på de andra lagen, men de är nog duktiga. Så det kommer bli tufft, men om jag spelar mitt spel och laget lirar bra så tycker jag att det borde gå våran väg.

Vilket lag ser du som favoriten i gruppen?

Allt kan hända i SDF-SM. Det ser man bara på Östergötland som inte hade marginalerna på sin sida förra året. Men om alla pusselbitar faller på plats ser jag Stockholm högst upp i tabellen. Östergötland har säkert fått ihop laget bättre i år och är super taggade.

Vilket lag ser du som favorit till att ta hem hela SDF-SM?

Det finns väldigt många bra lag som skulle kunna ta hem guldet som till exempel Stockholm, Värmland, Södermanland, Småland och Dalarna.

Är det någon i ditt lag man ska hålla lite extra koll på?

Vi är en lagmaskin. Men Jacob Öberg bjuder ofta på bra ”IB-godis”, William Westerholm är alltid där och gör sina poäng och Linus Hellqvist är väldigt bra med och utan boll med sin speciella spelstil på backplatsen.

Värmdö och division 1 är det som gäller för Ultin till vardags. Foto: Andreas Svensson.

Du är en av få spelare som inte spelar JAS. Är det något du kan sakna att spela?

De allra flesta bra spelare spelar JAS så man får ju möta bra motstånd. Men det finns andra serier med hög nivå på innebandyn också. Men absolut skulle jag kunna tänka mig att spela JAS.

Är det någon i de övriga distrikten, som spelar JAS, som du är lite extra spänd på att se/möta?

Som sagt i JAS spelar många duktiga spelare och intressant att möta dessa. Men det är ingen speciell jag tänker på direkt.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar