JAS-bloggen
Intervjuer

Inför SDF-SM med Adam Brodén

Nästa spelare ut inför SDF-SM är Faluns målvakt, Adam Brodén, som numera återfinns i Dalarnas distrikt och inte Gästriklands. Förra säsongen tillhörde Brodén Gävle GIK, men nu är det Falun som gäller för hela slanten. Såhär säger Brodén ett par dagar innan det ska dra igång.

Vad anser du om gruppen ni har hamnat i?

Tycker att det är en väldigt spännande grupp, har inte så bra koll på Västergörland och heller inte Skåne. Vi mötte Norrbotten förra säsongen när jag spelade med Gästrikland och tyckte inte att dem var så märkvärdiga.

Vilket lag ser du som favoriten i gruppen?

Tycker att vi är favoriter i gruppen då man kom på en fin tredje-plats förra året och gärna vill komma på minst samma plats!

Vilket lag ser du som favorit till att ta hem hela SDF-SM?

Tycker det finns väldigt många duktiga lag med men anser att det finns 5-6 lag som slåss om guldet och det är Dalarna, Stockholm, Småland, Värmland, Södermanland och Uppland. Södermanland var inte med förra året men vet att det kommer många duktiga spelare därifrån, samt Uppland som jag tror kan bli lite utav en joker.

Brodén var med Faluns A-lag under gårdagens match mot Pixbo, men då dubbellicensen inte gick att få igenom, så fick han enbart värma upp. Foto: Per Wiklund

Är det någon i ditt lag man ska hålla lite extra koll på?

Vi är bäst när vi jobbar som ett lag, och att man ska ha koll på hela laget, men några som jag tror sticker ut är Lukas Sjöblom, Isak Kroon, Viktor Persson och Erik Tysklind.

Är det någon du mött i JAS-spelet som du nu ser fram att ställas mot?

Nej, tyvärr! Det är ingen spelare vad jag vet som spelar i grupp B, och tror därför heller inte att jag mött dem i JAS-sammanhang.

Vad har du för egna målsättningar med SDF-SM?

Att prestera så bra som möjligt och att hjälpa laget så mycket som möjligt när det som mest behövs, gör jag det så vet jag att det kommer bli grymt.

Brodén tog steget över till Falun från Gävle och har under hösten matchats som hårdast i JAS-spelet. Foto: Per Wiklund

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar