JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Halvtidskollen i grupp B – med experten

Malcolm Schäfer är experten på B-gruppen, en grupp som han följer varje vecka och som han även bloggar om. Bloggen har tagit hjälp av Schäfer, för att utvärdera B-gruppen, som precis passerat halvtid.

Vilket lag har levererat bäst under första halvan?

Kollar man enbart till tabellen så är det IK Sirius IBK och IBF Falun men kollar man hur hela laget har jobbat och efter vilka förutsättningarna dem har haft så lär Rasbo IK ses som ett lag som levererat bra gör sitt första år i Juniorallsvenskan och har en väldigt ung trupp och merparten av spelarna är född 1999 men de har även spelare på division ett nivå så de har otroligt bra spets kompetens, sedan har vi även KAIS Mora UIF som har ett väldigt ungt lag och Lucas Towell och Erik Helander som spelar i Allsvenskan men de har också många spelare föd 1999. Men om man bara ska välja ett lag så lär Rasbo IK ses som de som presterat bäst efter deras förutsättningar.

Vilket lag har underpresterat under första halvan?

Svårt att inte säga Storvreta IBK som ligger på sista plats och inför säsongen så plockade de in spelare som Henrik Wahlström, Daniel Stockfors och Simon Gustafsson men endast lyckats spelat in 4 poäng, även om inte bara några spelare kan göra ett helt lag så bör de ha fler poäng med tanke på hur de har inlett många av deras matcher, de tappar ofta i andra halvan av matchen.

Är det någon spelare som klivit fram och visat sig vara viktig för sitt lag?

Varje lag har någon spelare som är extra viktig kollar vi i Storvreta som exempel så är deras lagkapten Jonathan Petterson otroligt viktig som är en otroligt pådrivare och i Gävle GIK är deras H1 och SSL spelare väldigt viktiga, Sedan lär jag lyfta fram Filip Eriksson född 2001 som leder Sirius interna poängliga och ligger åtta i den totala poängligan och han var från början inte ens tänkt för spel i JAS sen så har serien stora profiler och hela sex stycken SSL spelare varav en från Gävle, tre från IK Sirius IBK och två ifrån IBF Falun och de sätter såklart lite extra guldkant på serien men skulle ändå vilja lyfta fram Jesper Persson i Sandvikens AIK som är en otroligt skicklig tvåvägs center som jobbar otroligt hårt för sitt Slag och besitter bra teknik och är otroligt nyttig i boxplay sedan så går det inte att undgå att Erik Helander har gjort 30% av KAIS Mora och bär fram sitt lag. Sedan så har Mora en spännande spelare född 2000 i Matteus Gavatin som man lär hålla koll på som producerar bra trots sin unga ålder.

Unge Filip Eriksson går starkt i Sirius. Foto: Eva Ohlström.

Är det någon spelare man kan förvänta sig mer av framöver?

Tycker att det är en bra fråga, men känns taskigt att hänga ut någon speciell spelare så kommer istället ta upp lagdelar och lag som bör snäppas upp. Håsta IBK har endast gjort 4,1 mål per match och i denna otroligt tajta serie behövs det oftast fler mål än så, Sedan så lär hela Storvreta IBK höja sig en nivå för de har en otroligt hög högsta nivå och vill de klättra i tabellen lär de orka spela innebandy i 60 minuter, KAIS Moras defensiv de har släppt in näst mest mål och ligger ändå på en bra placering men vill de nå slutspel och kunna ta sig någonstans där så lär de göra det mycket bättre, Sedan finns det självklart spelare som hade velat varit högre upp i poängligan.

Vilket lag blir gruppens överraskning?

Innan säsongen sa jag att man behöver se upp för Håsta IBK från Hudiksvall och de har nu vaknat till liv och har en otroligt viktig match mot Gävle GIK som också är ett potentiellt lag att skrälla sig vidare båda dessa lag lär ses som outsiders men båda lagen har otroligt bra spets kompetens och matchen på tisdag kommer bli oerhört viktig så se upp för Håsta och Gävle, Håsta spelar i svårspelade Håstaholmen, flertalet lag kommer få det tufft där och topplaget Falun tappade poäng där.

Vilka lag går vidare?

IK Sirius IBK och IBF Falun kommer gå vidare då de har en bra bredd och otrolig spets i sina SSL lirare men även spelare som spelar H2GUDH, sedan så är plats tre och fyra vidöppna och det står just nu mellan Hagunda, Rasbo, Mora, Sandviken, Gävle och Håsta men i slutändan så tror jag att de kommer stå mellan Hagunda, Sandviken, Mora och Rasbo och att Gävle och Håsta inte räcker hela vägen men om jag ska säga fyra lag så blir det IK Sirius IBK, IBF Falun, Sandvikens AIK och KAIS Mora UIF.

Sirius, ett lag som når slutspelet om man får tror Schäfer. Foto: Eva Ohlström.

Vi tackar Malcolm och glöm inte att kika in hans blogg!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar