JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Halvtidskollen – grupp A

En av de sista grupperna att sammanfattas är A-gruppen, norrlandsgruppen, där RIG Umeå leder gruppen för stunden. Gamla Stans, Philip Sandström, är den som sammanfattar gruppen, när vi spelat lite mer än halvtid.

Vad tycker du om er första halva av säsongen?

Vårat mål denna säsong är att ta en slutspelsplats och sett till det så har det hittills gått relativt bra. Vi har spelat upp och ner, stundtals har vi spelat riktigt bra innebandy men ibland spelar vi inte alls lika bra. Sett till det stora hela så tycker jag vi har börjat starkt.

Vad har ni gjort bra och vad kan ni förbättra?

Vår offensiv har fungerat väldigt bra och är något vi ska bygga vidare på. Det vi skulle kunna förbättra är vår defensiv, ibland släpper vi in lite för enkla mål.

Vilken plats tror du att ni kommer hamna på när serien är avgjord?

Det är många bra lag med i år så det blir tight men jag tror vi kniper andra platsen om vi spelar som vi ska och presterar bra kommande matcher.

Vilka lag går vidare?

Vi tar med oss RIG och Umeå City vidare till slutspelet.

Vilken spelare har imponerat på dig i ditt eget lag?

Det är omöjligt att inte nämna Anton Åkerlund för han är en fantastiskt duktig innebandy spelare som ensam kan vända en match om så krävs. Förutom hans kvalitéer på planen så bidrar han minst lika mycket på sidan av. En tvättäkta lagspelare som ger 100% för laget varje träning och varje match.

Vilken spelare har hos motståndarna imponerat på dig?

JAS är en serie fylld av talanger så det är svårt att välja ut någon specifik. En spelare som man mötte, inte allt för länge sedan, var Gustaf Rönnholm. En riktigt snabb och svårstoppad forward som låg bakom många av Dalens målchanser. Som sagt en kvick och målfarlig spelare värd att hålla ett öga på som försvarare.

Vem är seriens mest underskattade spelare och varför?

Det är svårt att säga men någon som överraskat och imponerat på mig i mitt eget lag är Jacob Wik Person. Han har tagit ett stort kliv i sin utveckling till denna säsong, en stark spelare man inte gärna möter i sarghörnet. Han är en duktig tvåvägsspelare som sällan förlorar en närkamp, oerhört viktig ute på banan och en kille som alltid gör sitt jobb.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar