Kommentarer från Sirius-Storvreta

Inför den galna publiksiffran, 412 personer, så kunde hemmalaget Sirius, vinna med, 8-3 mot Storvreta, vilket gör att man fortsatt är ett topplag. Läs kommentarerna från matchen här.

Johannes Leissner, Sirius: Matchen börjar bra för vår del och efter en snabb start leder vi med 2-0. Därefter spelar vi stundtals riktigt bra innebandy men slarvar även en del vilket leder till dagens tre mål för Storvreta. Trots detta tycker jag att vi har bra koll matchen igenom. Derbyt slutade tillslut 8-3 till oss i Sirius efter en bra andra period!

Helt enkelt ett stabilt derby och rolig match från vår del där vi får med oss tre poäng. Även roligt med en publiksiffra på 412, publiken i Uppland levererar!

Jonathan Pettersson, Storvreta: Sirius öppnar matchen klart bäst och gör 1-0 redan i andra bytet. Efter det tar det bara någon minut till innan Sirius trycker in 2-0. Vi kommer sedan tillbaka något och gör 2-1 i ett PP innan Sirius tar över och går upp i 4-1 ledning och vi tar Time Out. Med drygt fyra minuter kvar av den första perioden lyckas vi trycka in 4-2, även det i PP.

Den första perioden var den klart händelserikaste där Sirius var några nummer större och välförtjänt ledde med 4-2.

I period nummer två fortsatte Sirius trumma på och med två relativt snabba mål och ett PP-mål så utökade Sirius ledningen till 7-2. Precis som i den första perioden var det Sirius som hade mest boll och skapade mest chanser.

I den tredje och avslutande perioden så öppnar vi starkt och gör 7-3 redan i första bytet. Spelet präglas sedan av ett gäng utvisningar där Sirius fastställer slutresultatet till 8-3 i PP med ganska precis tre minuter kvar av matchen. Den tredje perioden var den klart bästa från våran del samtidigt som Sirius kanske slog av på takten något.

Sirius trummade på med två femmor genom hela matchen bortsett från något stödbyte i varje period medan vi rullade på med tre femmor och lät alla få spela. Tyvärr märktes det att vi hade ett par viktiga spelare borta samtidigt som Sirius fick in ytterligare spets med deras SSL-spelare. På det stora hela var det inte något snack om att Sirius var det bättre laget och det är bara att gratulera dem till vinsten!

Avslutningsvis måste jag dock rikta ett frågetecken mot Sirius då man säger sig vara ledande inom ungdomsUTBILDNING och tänker på bredden men inte ens kan låta sin 3:e femma få mer speltid när man leder med 7-2 och matchen känns avgjord, känns lite konstigt…?