JAS-bloggen
Sammanfattningar

Kommentarer från dagens HJ-matcher

Pixbo vann på nytt, denna gången mot Fristad/Rydboholm med ”bara” 7-5, ett lag man tidigare i höst slog med 5-2. Carlscrona slog Landskrona på bortaplan, ett Landskrona som senast spelade jämnt med Helsingborg. Solfjäderstaden hade chansen att haka på i toppen ordentligt, en chans man missade då Nykvarn vann med 7-2.

Jonathan Ekelund, Pixbo: Starten med 5-1 ledning efter första perran är go, andra perran har vi två powerplay som jag tycker skapar bra målchanser men vi får inte in bollen. I tredje jobbar Fristad/Rydboholm på och har några målskyttar som kliver fram och vi kommer inte upp i den nivån vi vill och behöver för att vinna mot de bättre lagen. Kanske hade vi lite trötta ben från gårdagens div1 match. Men det handlar om att vinna och det gör vi och vi fortsätter vara obesegrade i Wallenstamhallen. Vi hade även en JAS debutant Adam Thyselius som gör en bra debut och är nära att göra mål direkt, spännande spelare att hålla ögonen på.

Kasper Dahlstrand, Carlscrona: Matchen börjar jämt och där vi försöker dra upp tempot, det bjuds på målchanser åt båda hållen då båda lagen slarvar lite i uppspelen, vi skiljs åt målmässigt och det är jämt, vi pratar i pausen om att fortsätta rulla bollen som vi gjort fast med bättre skärpa. Andra perioden fortsätter ungefär som den första med två tighta lag bakåt som inte vill bjuda på något men där vi får psykologiskt viktiga 3-4 19:59 i andra med oss in i pausen. I tredje tycker jag vi tar över och visar att vi är bättre. Landskrona tvingas ta timeout, de blir mer och mer desperata och tar målvakten redan med 8-9 minuter kvar av matchen, i och med detta får Landskrona givetvis ett övertag, men vi känner oss inte hotade utan spelar ypperligt försvarsspel och avslutar med att sätta 3-7 i tom kasse med 18 sekunder kvar. Stabilt!

Linus Staf, Solfjäderstaden: Tycker vi håller ihop det bra i två perioder och jag tycker att vi va minst lika bra då. Sen så gör jag ett misstag och släpper 3-1 och 4-1 kom direkt efter det. Efter det Kändes det som att luften gick ur oss lite. Sedan rullade det bara på för dom och rann i väg lite onödigt mycket på slutet.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar