Kommentarer från dagens DJ-matcher

Nykvarn tog en seger hemma mot Djurgården med 9-3, Djurgården som är jumbo i B1-gruppen och har det fortsatt tungt. Kristinehamn gick en tuff fight mot Skoghall, men fick tillslut ge sig och förlorade med 3-4.

Therese Bjurström, Nykvarn: Dagens match mot Djurgården började med ett snabbt mål ifrån vår sida 1-0. Djurgården backade hem och blev väldigt tajta i försvaret, vi går på mycket skott men många skott går i täck. Efter halva första perioden släpper det lite för oss och vi får in ett backskott och två instick framför mål. Första perioden slutar 4-0. Andra perioden liknar den första då vi fortfarande äger spelet men inte går in till hundra procent framför mål och låter Djurgården få in två enkla mål. Vi åker även på två utvisningar för slag. Andra perioden slutar 6-2. Tredje perioden skiljer sig inte så mycket ifrån de andra då vi fortfarande äger bollen och vi har inget tempo. Matchen slutar 9-3. Det var en långsam match och vi visar att vi kan hålla i bollen och skotta mycket även fast alla skott inte gick in. Vi ser fram emot nästa match då vi höjer tempot och rullar bollen som vi brukar gör.

Emmie Adamsson, Kristinehamn: Dagens hemmamatch mot Skoghall slutade tillsist 3-4. Vi visste vilken match som stod framför oss och vad som skulle krävas av oss för att få till en bra match. Alla var på hugget och det märktes redan från början. Vi gjorde första målet några minuter in på första halvlek, men Skoghall kvitterade ganska snabbt. Andra och tredje perioden såg ungefär likadana ut, då andra halvlek slutade 2-2. I tredje stod det 3-3, tills Skoghall tog ledningen. Vi hade många chanser att göra mål på men fick aldrig till något, även om vi i slutet gjorde allt (hög press och en sjätte spelare.) Trots förlust var det ett bra tempo och vi hade många målchanser. Personligen tycker att ett oavgjort hade varit mer rättvist. Men det vi tar med oss från denna match är att vi spelade riktigt bra med en positiv inställning från alla i laget. Dock behöver vi sätta våra målchanser och vara noga med att följa våra motspelare.