Kommentarer från Sävedalen-Zenith

Viktig poäng stod på spel, där Zenith inför matchen, placerade sig precis före Sävedalen i botten. Denna kväll så var det hemmalaget, Sävedalen som drog det längsta strået och vann med 6-3, en match som bland annat innehöll ett matchstraff. Sävedalens burväktare, Hugo Widén och Zeniths Felix Ström, säger följande om matchen.

Hugo Widen: Det börja med en bra start från våran del och deras var okej, vi gör första målet och taggar till. Vi spelar som skulle första perioden och jag släpper ett första mål som jag borde tagit. Andra perioden kommer och allting kaosar domarna ( en av domarna ) vägrar se saker och dömer mot oss för saker vi inte gjort, så vi får många utvisningar mot oss.

Vi får två straffar mot oss som jag tar med min säkerhet, sedan täpper vi igen i boxplay och gör mål i boxplay. Båda lagen blir frustrerade på domarna och det andra laget för båda tycker dom andra gör fel. Som vanligt dock tycker jag Zenith saknade mycket ärlighet medan vi var medvetna om vad som hände mer eller mindre. I tredje perioden lugnar vi ner oss och börjar om från allt kaos och som vi sa i båset, ”vi är bättre än dom 5 mot 5 nu kör vi” och det visade vi och sätter en straff och visar att vi är det bättre laget överlag. Hela laget gör en underbar prestation, samt jag.  Domarna verkade lite borta, dom var inte sams och ville inte se saker som händer utan tog domslut utan att se allt och tänka ( mina tankar ) Som sagt vi gjorde vad vi skulle så det vi kunde göra bättre var att lugna ner oss när det kaosar som det gjorde i andra perioden, men annars var det bra.

Felix Ström: Båda lagen ser taggade ut till matchstart och inleds helt okej från båda lagen med och inleds med 1-1 och känns som vi rullar mycket bättre och Sävedalen mest körde på kontringar, andra perioden börjar oke,j men ballar ut med otroligt osportsligt agerande från båda lagen, men mestadels Sävedalen som tappade det helt totalt. Blir även 2-2 i den perioden och i tredje rinner det över för oss vi orkar inte med att spela brunkbandy i 60min med stora motspelare, slutresultatet speglar inte matchen resultat som slutar 3-6 vi missar två straffar och får inte in powerplaymålen som vi vill. Stort plus till Matthias Heissler som gör en otroligt bra match och många frilägen som han tar utan problem och vi längtar redan till nästa match!