Kommentarer från kvällens HJ-matcher

Trosa Edanö tog en viktig seger hemma mot Onyx, 3-2 tillslut, i en jämn historia med mycket utvisningar. Engelholm, som visat fin form det senaste, åkte på ett ordentligt bakslag borta mot Helsingborg där man förlorade med hela 13-3. Tullinge, hade en tuff match på hemmaplan mot Farsta, där man förlorade med 1-5 tillslut.

Ludwig Blom, Trosa Edanö: Då var det klart, vinst med 3-2. De 2 första perioderna var väldigt sega från båda lagen. Vi kom inte upp i någon speciell standard. Men i tredje började det rulla på bättre och det blev en roligare match. Vår målvakt Edwin håller oss kvar i matchen och vi orkar slutföra den med vinst. Vi får skönt med tre välbehövliga poäng.

Gustaf Starbrant, Engelholm: Vi gör en bra förstaperiod där vi håller hyfsat tätt. Täcker mycket skott och spelar resolut. I andra perioden är vi inte alls vakna och de får in tre snabba bollar på oss.

Sedan tar vi åter tag i matchen och får några långa anfall och till slut petar vi in bollen. Vår kedja med Mattias Persson och Ludvig Linde funkar väldigt bra i dagens match. Trots att vi förlorar med 13-3 så finns det intentioner som gör att de finns potential i laget inför kommande matcher. Vi får ladda om tills söndag och försöka knipa nån pinne av Skurup.

Ludvig Björkman, Tullinge: Farsta startar matchen betydligt bättre än oss och lyckas få in en kasse efter en 8/9 minuter. Sen kort där efter får vi enligt mig en ganska billig tvåa och dom får in en till kasse. Men sen lyckas vår intärna poängligaledare Niklas Granevi smacka in en riktig skitkasse och i och med den så får vi mer energi och lyfter oss rejält. Vi vinner mer närkamper, försvaret börjar sitta och vi börjar skapa lite mer chanser. Vilket håller ända in i tredje då vi släpper in en tidig faktiskt rätt snygg kasse och luften går ur oss lite. Sen rinner de på lite och matchen slutar 5-1 till Farsta.