Kommentarer från kvällens DJ-matcher

Åstorp kunde i och med kvällens seger borta mot Häljarp, kliva närmare Stanstad i toppen, där man nu har tre poäng upp. I D-gruppen har Göteborg det fortsatt tungt och ikväll var det Backadalen, som tog alla tre poäng.

Clara Hansson, Åstorp: Matchen mot Häljarp blev lika hårt och tuff som vi hade förväntat oss. Båda lagen gjorde allt för att ta hem segern. I och med att vi aldrig har vunnit över Häljarp innan så blev det att vi var extra taggade. Första perioden var väldigt jämn och båda lagen skapade många målchanser. Efter första perioden stod det 1-1. Andra perioden påminner lite om första perioden men jag tycker att vi såg piggare ut än dem, vi tog över spelet mer och mer. Vi vann andra perioden med 2-3. I tredje perioden ökade vi vårt passningspel. Vi gjorde två snabba mål och punkterade i princip matchen. Häljarp gör två mål men vi lyckas också göra ytterligare ett mål som gör att matchen slutar 4-6 till oss.

Jag tycker att vi idag visar vilket otroligt bra lag vi är. Vi står upp för varandra och viker inte ner oss. Vi vinner helt rättvist. Häljarp är bra och de har några farliga chanser i slutet av matchen. Men vi har kontroll och vi skulle bara ha dessa tre goa poäng med oss hem.

Victoria Pedersen, Backadalen: Början av matchen kändes väldigt avvaktande från båda lagen och Göteborgs passningsspel var lite knaggligt. VI gör första målet men slappnar tyvärr av vilket gör att Göteborg kvitterar till 1-1. Snacket på vår bänk gick i ett men gjorde susen då man kunde rädda upp situationen. Andra perioden bjuder på snabbare samt tuffare spel från båda lagen. Samma med tredje period då Göteborg spelar allt mer defensivt, men fortfarande tufft. Matchen slutade med ytterligare en tung förlust för IBK Göteborg med 1-8.