JAS-bloggen
Intervjuer

I de norrländska skogarna finner vi nästa talang

Hampus Öhgren, är född 00, men är redan nu uppe och tampas om speltiden både i JAS-laget, där  det gått riktigt bra, men även i föreningens seniorserier. Det dubbla idrottandet, är dock något som präglat Öhgren under ett par säsonger. – Jag började att spela både hockey och innebandy, där jag faktiskt tyckte hockeyn var roligare tills jag var 12, då jag valde att satsa stenhårt på innebandyn och sluta med hockeyn. Jag spelade i Sandåkern tidigare, tills förra säsongen, då vårt lag gick över till Dalen, där vi spelade P16-serien och vann. Vi gick även till final i newbody i P14-klassen, där det blev förlust. I år var tanekn att spela division 3, men de tog bort den serien och gjorde utvecklingsserier istället där vi ställs mot tufft motstånd.

Ögren har på lagets första åtta JAS-matcher, stått för 14 poäng, vilket gör att han leder lagets interna poängliga, tillsammans med Gustaf Rönnholm. – Klart man velat visa framfötterna nu, för de som kanske inte har så bra koll på en, och starten i JAS tycker jag har varit bra för egen del.

Laget Dalen då? Jo, en fjärdeplats och tre poäng upp till slutspelsplatsen. – Vi började ju ganska sagt med en förlust, vår bästa spelare, Niclas Brohlin Ljung, var skadad, men vi vi ändå den undandra matchen. Sen fick vi ju tillbaka Gustaf Rönnholm från Umeå City, och med honom har vi tagit ett kliv till och tagit poäng mot både RIG och Umeå City. Vi har gjort det bra att ta poäng mot de bästa lagen, men vi måste nog våga ta för oss lite mer om vi ska nå slutspelet.

Vad skulle du säga gör att du leverera poäng?

– Jag får försöka spela enkelt i vissa situationer och försöka använda min spelförståelse. Sen har man ju fått mycket fina passningar av de duktiga spelarna i vårt lag, som då Gustaf och Niclas, som gör att man kan producera poäng.

Känner du någon press att hela tiden utvecklas och prestera?

Man känner väl ingen press utan det kan väl vara i vissa matcher som man vill visa framfötterna, som i JAS. Där har jag fått mycket förtroende nu så det är ju klart att man vill att min tränare ska ha kvar det förtroendet för mig.

Dalen är en elitklubb, känner du att utvecklingsmöjligheterna är rätt?

– Som det sett ut den här säsongen så har det sett bra ut för min utveckling genom att få spela högt upp som JAS och sen så framöver vet jag inte riktigt vad som kommer vara bäst för min egen utveckling.

I hans distrikt och stad, Umeå, så finns det även flertalet andra talanger som är värda att hålla ett extra på enligt Öhgren själv. – Jag tycker man ska hålla koll på Simon Ekman, född 200, som också spelar JAS i Dalen och gjort åtta poäng på sju matcher. Sen har ju Umeå City två spelare, Hugo Lindberg och Philip Lindgren i deras JAS-lag, som är födda 1999 och som jag tycker man kan kika lite extra på.

Anser du att en talang är medfödd, eller tränar man sig till den? – Inget är ju bara medfött, men många har ju något extra och det man ju se direkt när man är liten och om men tränar, så är det ju klart att man blir bättre och utvecklas.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar