JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med målvaktsfokus inför toppmötet

Ikväll, så ställs Pixbo, på hemmaplan mot Lindome, säsongens andra möte lagen emellan, där man i det första mötet, fick dela på poängen efter ett 1-1 resultat. Nu är det Pixbo, som inför matchen, placerar sig före i tabellen. Lagens båda målvakter, Linnea Wall från Lindome och Emilia Axelsson från Pixbo, säger följande inför matchen.

Första mötet slutade 1-1, vad minns ni av den matchen?

Emilia: Förra matchen va en otroligt tajt match där båda kunde gå in & avgöra. Jag tycker att de va en väldigt jämn & fartfylld match, riktigt kul att spela. Hoppas på en liknande match idag.

Linnea: Detta var ju båda lagens JAS-premiärer och jag tror vi båda var ganska nervösa. Det tyckte jag dock inte märktes under matchen utan tyckte det var en jämn match med bra tempo. Minns att slutet blev ganska hektiskt i slutet då Pixbo fick ett bortdömt mål i de sista minutrarna.

En situation från första matchen som blev omdiskuterad, då Pixbo ville ha det till att bollen var inne. Vad säger ni? Foto: Christofer Axelsson.

Vad tror ni kommer vara avgörande för just denna fighten?

Emilia: Jag tror att viljan kommer spela stor roll, eftersom vi är så jämna så tror jag att de lag med störst vilja kommer att gå därifrån med 3p.

Linnea: Tror det laget som är mest fokuserat och verkligen ger 100% kommer va det laget som vinner.

Vad säger ni om er målvakt på andra sidan, dess målvaktsspel och styrkor?

Emilia: Jag tycker Linnea är fantastiskt duktig, jag har ju mött henne i alla år & hon har alltid varit väldigt duktig. Hon är överallt & är väldigt duktig på att plocka bollar som kommer utifrån. Hon kan ofta göra ganska otippade räddningar & antagligen på grund av väldigt bra reflexer. Sen är hon snabb & smidigt & en väldigt rörlig målvakt.

Linnea: Emilia är en lugn och trygg målvakt. Hon har väldigt bra teknik och placerar sig bra.

Sverige bärgade ett VM-guld i helgen, med två duktiga målvakter. Vem av dessa föredrar ni och varför?

Emilia: Jag skulle nog föredra Hjorting, dels för hon är Pixbo spelare & har tränat endel med henne men framförallt för jag tycker hon är otroligt duktig & att mitt egna målvaktsspel liknar hennes mer än Frisk. Tycker om att hon är aggressiv & har många styrkor.

Linnea: Hmm får nog säga Sara Hjorting. Hon är ganska aggressiv ut och jobbar verkligen på alla ytor vilket jag tycker är bra. Hon är också väldigt snabb och smidig i målet vilket ger henne många fördelar.

Emilia Axelsson, till vardags i Pixbo, är en av målvakterna som fått chansen att träna med Sara Hjorting. Foto: Christofer Axelsson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar