JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Halvtidskollen – grupp E

Nästa grupp ut att stämma av halvtidsläget i är grupp E, en grupp med relativt få lag, då två lag drog sig ur tätt inpå seriestart. Hagfors backklippa, Axel Jacobsson är den som står för kollen.

Vad tycker du om er första halva av säsongen?

Vi gör en godkänd första halva. Inte mer eller mindre. Vi kommer inte riktigt upp i den nivå som vi vill eller kan och det känns som det finns mycket mer att kräma ur laget. Dock är vi fortfarande obesegrade vilket känns väldigt skönt, eftersom vi som sagt känner att det finns mycket mer att hämta! Hade vi spelat på våran absoluta toppnivå under första halvan och inte lyckats vinna alla matcher hade det varit lite mer oroande, då hade det bara kunnat bli sämre. Men vi killar i laget är tillsammans med våra tränare väldigt överens om att det bara kan bli bättre och det är gött att ha med sig in andra halvan av säsongen.

Vad har ni gjort bra och vad kan ni förbättra?

Vi har visat upp en grym moral i laget. Mot både Örebro och Lillån ligger vi under i slutet av matchen men lyckas i båda matcherna trycka in ett kvitteringsmål. Även mot Karlstad avgör vi i slutet av matchen, så vi visar en grym moral vilket känns riktigt gött. På förbättringspunkten finns det en hel del vi måste jobba med. Försvarsspelet, som varit lite av vårat lags styrka, har inte alls funkat bra. Vi har inte varit tillräckligt aggressiva och vi har täckt för lite skott. Men detta är någonting blivit bättre och bättre för varje match. 9-9 matchen mot Örebro blev lite som en väckarklocka för oss, och sen dess har försvarsspelet bara blivit bättre för varje match vilket känns gött. Lyckas vi även bli lite effektivare framåt så kommer det bli hur bra som helst, det tvekar jag inte en sekund på.

Vilken plats tror du att ni kommer hamna på när serien är avgjord?

Jag tror vi kommer etta. När vi spelar på högsta nivå ser det riktigt bra ut och lyckas vi hitta dit oftare, ser jag ingen anledning till att vi inte skulle kunna vinna gruppen.

Vilka lag går vidare?

Vi, Örebro och sen blir det jäkligt tight mellan Karlstad och Lillån, men jag tror faktiskt Karlstad skrällar och tar sista platsen.

Vilken spelare har imponerat på dig i ditt eget lag?

En kille som imponerat mycket på mig är Alexander ”Berra” Bergström. När Isak Wessman bröt nyckelbenet fick vi möblera om lite i formationerna, och Berra som tidigare spelat i tredje går in på två femmor och gör det skitbra. Han är en center som spelar väldigt smart, gör jobbet i defensiven och gör ytterst få misstag. Sådana spelartyper får oftast inte så mycket uppmärksamhet, men är så fruktansvärt viktiga att ha i laget.

Vilken spelare har hos motståndarna imponerat på dig?

Emil Lundmark har imponerat väldigt mycket på mig. Trots att han är 98a så bär han hela Örebro på sina axlar. Han är stark, har bra räckvidd och en fruktansvärd måltjuv. Han har också en förmåga att kliva fram i de viktiga matcherna. Mot oss ligger han bakom 6 av 9 mål, och mot Lillån ligger han bakom 5 av 6, den statistiken är riktigt imponerade. En spelare som verkligen gör skillnad och hade gått in i vilket lag som helst.

Vem är seriens mest underskattade spelare och varför?

Seriens mest underskattade spelare är min backkollega Anton Ericsson. Tror aldrig jag läst ett ord om honom på någon blogg eller socialmedia, någonsin. Han är seriens bästa defensiva back, utan snack. Han förlorar nästan inte en närkamp i hörnen, täcker mycket skott och gör väldigt få misstag. Han är även väldigt viktig i a-laget och har gjort några riktigt snygga assist där, så hans offensiva kvalitéer ska verkligen inte underskattas. Förra året lyckades han vara sjuk under SDF-SM så han fick ingen ärlig chans att visa upp sig för förbundskaptenerna, men ska jag vara helt ärlig tror jag u19 får upp ögonen för Anton innan säsongen är över!

Rödklädda Hagfors och vitklädda Örebro återfinns i toppen. Foto: Malin Lundmark.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar