JAS-bloggen
Intervjuer

Halvtidskoll med tränarna – Alexander Delis

Huddinge IK har gått som tåget i JAS grupp B2, där man har tagit åtta segrar av åtta möjliga och har verkligen imponerat hittills. Lagets tränare, Alexander Delis, säger följande om lagets start och gruppen i allmänhet.

Vad ger du er start för betyg?

Jag vill ge laget högsta betyg för den starten vi haft. Åtta raka segrar av åtta möjliga och ett målsnitt på över sju mål per match och mindre än 2 insläppta visar att både offensivt och defensivt fungerar laget bra. Spelmässigt vill vi vässa ett par punkter för att bli ännu bättre framförallt spelet i slottet på båda sidor.

Vad är du mest nöjd med och vad kan ni förbättra?

Vi har haft stor spelaromsättning och därför är jag mest nöjd med vår inställning till varje match och att vi får upp intensiteten varje byte. Vi har inte likt andra lag 15-20 tjejer utan trummar runt på en liten grupp homogena tjejer som ger allt för varandra. Vi ser kontinuerligt över hela spelsystemet inom ledningsgruppen för att fortsätta utvecklas på alla fronter. Sist men inte minst vill jag även lyfta kollektivet. Samtliga spelare som fått speltid har gjort poäng och det är riktigt roligt att se! På pappret är vi en svagare trupp än förra säsongen men tjejerna visar att skorna inte var särskilt svåra att fylla.

Vad tycker du om kvalitén på er grupp?

Det är svårt att bedöma kvalitén och hur gruppen står sig mot övriga grupper. Jag kan känna att den är väldigt ojämn. När jag sen tittar på trupperna, resultaten och respektive organisation verkar det redan nu utkristalliseras vilka som går vidare och vilka som får stanna hemma. Det är med andra ord likadant ute i landet. Grupp E undantaget där det ser ut att bli ett riktigt getingbo.

Vilket lag ser du som gruppens vassaste och varför? (Du får inte svara ditt eget)

I B2, Nacka, ett extremt ungt lag som har framtiden framför sig om man lyckas behålla alla spelare. Det kommer bli intressant att se hur Nacka utvecklas framöver och roligt att se hur mycket dem kan utmana redan denna säsong.

Vem i ert lag har haft en bra utveckling och är värd att kika lite extra på i fortsättningen?

Jag tycker samtliga tjejer har haft en riktigt bra utvecklingskurva. Vi är en tight grupp som kämpar för varandra och alla sticker ut på sitt sätt.

Hur slutar topp 3 i gruppen?

Vi vinner gruppen före Nacka och sen kommer samarbetslaget Vendelsö/Sköndal att ta tredjeplatsen. V/S ligger redan 5 poäng efter Nacka och man har 4 poängs marginal nedåt. Det ska mycket till om vår grupp ska sluta på annat sätt.

Ett glatt Huddinge efter alla sina segrar, där men senast slog Älvsjö. Foto: Caroline Skoglund.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar