JAS-bloggen
Intervjuer

Tränaranalys från derbyt

Johan Kihblom, till vardags assisterande tränare i Mullsjös SSL-lag, är nu även delaktig i Fagerhults JAS-lag, där man samarbetar med Mullsjö och har spelare från båda föreningarna  laget. I onsdags förlorade man derbyt mot Jönköping, 4-1 blev resultatet och var lagets första förlust. Kihblom analyserade matchen på följande sätt.

Kihlblom: Vi var bra defensivt, vilket är skönt eftersom vi lagt väldigt mycket fokus på det. Tyvärr spelade vi bara med hjärnan på ena halvan av planen, i offensiv zon kunde vi inte hålla oss kalla utan tog dumma beslut. Många blev stillastående och statiska, dom som inte var det försökte för mycket på egen hand. JIK var bättre med boll och vann på det, vi måste vara smartare med boll och ta spelvändningarna bättre. Sen så har vi matchen lite där vi vill när vi får 1-1 men tar en dum tvåa direkt tyvärr. JIK var bättre den dagen men det som är skönt är att vi har poängchans och ger oss chansen att vinna trots att vi tycker att vi offensivt gör en medioker match. Defensiven som vi som sagt jobbat hårt med visar vi håller mot dom bästa lagen.

Oskar Malmgren och hans Fagerhult åkte på första förlusten. Foto: Mats Roman.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar