JAS-bloggen
Sammanfattningar

Kommentarer från dagens HJ-matcher!

Ett Falun, med bland annat Casper Backby i laget, besegrade Sirius med 10-5 i en relativt stökig match. Täby förlorade borta mot Åkersberga med 9-5, där William Westerholm gjorde två poäng, något som var förgäves i denna matchen dock. Farsta hakar fortsatt på i toppen efter dagens 5-2 seger mot Huddinge i en lagom grinig match. Läs kommentarerna här!

William Westerholm, Täby: Tyvärr blev det en derby förlust idag. Vi började matchen ganska bra och radade upp ett par bra chanser med våran höga press. Två oturs minuter i mitten av första perioden gjorde ackers tre snabba mål på ett stillastående och passivt Täby. Andra perioden var fram och tillbaka från båda håll och slutade där med 3-3. Tredje perioden fick vi ett litet hopp när jag spelade fram Linus Kollberg till 6-4, hoppet släcktes tyvärr ganska snabbt när Ackers gjorde två snabba mål. Vi försökte trycka på så mycket som möjligt i slutet, men de räckte inte mot ett stabilt ackers i dagens match, och där med går dem ut med en vinst med 9-5. Ett stort plus till Anton Palmén i Ackers som är en rightfattad forward.

Johan Schantz, Farsta: Vi kommer ut i första perioden med aningen slarv offensivt som reducerar i många bra kontringar för Huddinge, vi lyckas trycka in 1-0 i PP otroligt bra skott (haha). Huddinge kvitterar innan första periodens slut. I andra perioden så blir vi mer organiserade och slutar slarva i offensiven, Nisse trycker in två bollar i samma byte vilket ger oss klar fördel. I tredje så gör vi 2 kassar och lugnet stiger lite i truppen, Huddinge lyckas inte komma ikapp. Vår bästa spelare idag är absolut Anton i kassen, räddar oss flera gånger om. Bra fight med högt tempo, Huddinge gör en bra match men vi visste på förhand att dom hade en vass trupp. Lite hets också, sånt är roligt!

Casper Backby, Falun: En väldigt skum match om jag får säga det själv. Mycket avblåsningar och utvisningar gjorde att spelet blev väldigt ryckigt. Två bra lag i denna serie och det kändes väl i början när vi endast kände på varandra men när spelet väl kom igång så är vi definitivt det bättre laget enligt mig. Vi har mycket bättre rull, och inställning i dagens match än vad vi hade senast borta mot Gävle, en tydlig revanschlusta och sånt brukar leda i positiva aktioner. Som helhet var det väl en okej match från bådas lagens sida men vi visar med denna match (och mot Hagunda) att vi ska ligga i toppen av serien!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar