JAS-bloggen
Intervjuer

Halvtidskollen – grupp J

J-gruppen är näst på tur, ”Skånegruppen” där lag som Åstorp, Helsingborg och Skurup vill vara med i toppfighten. Helsingborgs Simon Nilsson, som spelar i JAS-laget och tillhör SSL-truppen, men även har möjlighet att spela division 1 i Munka Ljungby, tycker så här om den första halvan av gruppspelet.

Vad tycker du om er första halva av säsongen?

Vår fösta halva har varit mycket bra!

Vi spelar med mycket självförtroende och har ett bra go i laget. Vi har spelat bra mot dem tuffa lagen Höllviken, Skurup och Åstorp och lyckas ta 7 poäng. Efter halva serien är vi obesegrade och det vill vi gärna fortsätta att vara.

Vad har ni gjort bra och vad kan ni förbättra?

Där får jag säga att det är box play och vårt försvarsspel. Vi har bara släppt in 17 mål på 7 matcher vilket är jätte bra och vi har inte släppt in något i box play. Det vi måste bli bättre på är power play, det har inte riktigt funkat för vår del, vi kommer ingenstans och när vi väl får ett läge så missar vi skottet eller med den avgörande passningen.

Vilken plats tror du att ni kommer hamna på när serien är avgjord?

Helt klart satsar vi på att komma först. Det kommer inte bli enkelt men spelar vi så bra som vi kan så är det ingen omöjlighet. Det är många bra lag i serien men tar vi bara jobbet så ska det gå vägen.

Vilka lag går vidare?

Vet inte riktigt det är 5 lag det står emellan. Helsingborg, Åstorp, Höllviken, Ängelholm och Skurup. Helsingborg och Åstorp har dragit ifrån lite och ligger 1 och 2. Skurup Ängelholm och Höllviken ligger allt jämt i tabellen. Höllviken har haft lite otur och har haft lite stolpe ut istället för stolpe in därför dem ligger där dem ligger. Skurup spelar bra och med mycket fart men vet inte riktigt om dem håller i längden. Ängelholm är ett lite ostabilt lag som kan slå topp lagen men förlorar mot bott, kommer bli otroligt kul att kolla hur det kommer gå. Men i slutändan så tror jag att Helsingborg, Åstorp och höllviken går vidare.

Vilken spelare har imponerat på dig i ditt eget lag?

Jag vill säga att det är två stycken spelar som har imponerat på mig, Eric Kihlman och Robin Holmkvist. Kihlman som spelar med stort självförtroende och gör sällan något misstag både framåt och bakåt, är en back som kommer betyda mycket för oss. Holmkvist är en utav få 98:or som är med i jas laget, har visat att han håller hög klass inte minst mot Åstorp där han fick in 2 bollar. Han är en snabb spelar som både kan hitta på det ena och det andra.

Vilken spelare har hos motståndarna imponerat på dig?

Så klart Nikolaus Moberg (niko). Visste att han var bra men att han skulle göra 41 p på 8 matcher, det är helt sjukt. Har tyvärr inte fått till det i allsvenskan men är övertygad att det kommer inom det snaraste.

Vem är seriens mest underskattade spelare och varför?

Viktor Norlund (Malmhaug) har visat att han har ett av seriens bästa skott och har även visat att han håller i division 1 där han har fått göra sitt första mål. Är kanske inte den spelare som springer mest på planen men när det dyker upp målchanser är han oftast där och trycker in bollarna.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar