JAS-bloggen
Intervjuer

Talangen i nykomlingarna – född 00!

Herrestads AIF, hör hemma i JAS-grupp H, där man gör sitt första år och har fått en relativt fin start. En av lagets mest lovande talanger, är Jesper Wallström, född 2000. – Jag började spela i föreningen när jag var sju år, då med vårt 00-lag, vilket jag gjorde fram tills jag var 13 år, då jag även började spela me våra 98-er. I år när vi startade ett JAS-lag, så har det blivit speltid där och jag har även fått vara med ett par matcher i division 3, men där har jag ingen fast plats i nuläget. Tycker att jag har tagit steg för steg varje år och jag har mycket att tacka våra tränare i 00-laget som är otroligt bra.

Wallström återfinns i en offensiv roll i vit/svarta Herrestad. Foto: Rickie Schröder Frisk.

Laget har på sina första sju matcher, vunnit tre och förlorat fyra och placerar sig i nuläget på en femteplats. – Vi har gjort det okej, för att vara ett lag som består av cirka åtta stycken 00:er och bara ha två 97-er. Vi har gjort en del mål på kontringar, det har vi gjort bra, men vi kan förbättra vårt försvar, då vi släppt in för mycket mål.

Stortorsk blev det senaste mot Partille med hela 21-2 och laget har släppt in mest mål i serien. – Ja det stämmer ju att vi släppt in en del mål, till exempel mot Lockerud där vi förlorade med 11-1. Det suger alltid att förlora, men får ändå tänka på att vi har ett ungt lag och att det är utvecklande att spela mot spelare som Isak Stöckel, Albin Lundell, Eddie Nissen-Sandberg med flera.

För Jespers egen del har säsongen gäckats av sjukdom, men i JAS-spelet har det blivit tre matcher och fem poäng, samt 12 poäng i division 3 på sju spelade matcher. – Min start har varit okej med tanke på att det är första året, men sen har jag ju då missat ett par matcher på grund av sjukdom tyvärr.

Du är ung, men vad kompenserar du det med istället?-

– Jag jobbar alltid hårt, sen har jag väl gjort helt okej med poäng, men jag ger alltid 100 procent och då brukar det gå bra.

Känner du någon press att leverera?

– Känner ingen press från någon annan, men från mig egen sida så vill jag ju alltid leverera och hjälpa laget.

Wallström kommer spela SDF-SM framöver med Bohuslän/Dal. Foto: Rickie Schröder Frisk.

Herrestad är en ganska liten förening och gör alltså sin första JAS-satsning denna säsongen. I division 3 går det tyngre och man återfinns i botten, men Wallström känner att miljon är rätt. – Som sagt, jag tycker vi har grymma tränare i alla lag i HAIF, vi har bra tempo på varje träning så rätt utveckling, det känner jag att jag får.

Som alla talanger, har inte vägen varit spikrak, utan även Wallström och hans lagkamrater har drabbats av motgångar. – Den största motgången var nog när vi åkte ut i steg ett ur Newbodycup, där vi förlorade med uddamålet mot Kungälv som gick till slutspel. Det var tungt för vi hade året innan varit i slutspel och  slutat på fjärde plats, så det kändes som att misslyckades att åka ur direkt. Försökte att inte tänka på det alls och bara tränare vidare för att vara redo för nästa roliga grej istället.

Wallström är även uttagen till att representera Bohuslän/Dal i kommande SDF-SM, då hans distrikt är ett av dem som får blanda åldrar. – Bohuslän/Dal är väl inte direkt känt för att vara de bästa distriktet , men jag tycker vi har ett väldigt bra lag till årets SM med bra tränare. Vi har många spelare som presterat i JAS och i sina a-lag så jag tycker vi har en ganska hög nivå!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar