JAS-bloggen
Intervjuer

Jönköping tog tre poäng i derbyt

Jönköping klev ur derbyt med tre poäng, där Fagerhult inför matchen var obesegrade, men kan nu skriva in sin första förlust i kolumnen. Jönköping vann tillslut med 4-1 – Vi gör en fantastik laginsats rakt igenom, vi peppade och krigade för varandra! Vi spelade otroligt bra försvarspel och stängde deras profilspelare i stort sätt hela matchen. Anfallsspelet var också extremt bra. Vi hade bra varierande anfall vilket ledde till flera kvalificerade målchanser (Johan gjorde några riktigt fina räddningar). Men framför allt en gedigen laginsats och det är nyckeln till framgång, säger Jönköpingsbacken, Noah Skogward.

Jönköping har under inledningen blandat och gett och förlorat mot lag som Kalmarsund Ungdom och Hovslätt.

– I denna matchen jobbade vi som jag tidigare sa för varandra! Vi följde våran Game plan till punkt och pricka! Vi vårdade bollen och skapade bra tryck! Försvarspelet över hela planen var i stort sätt felfritt till skillnad mot t.ex kalmarsund och Hovslätt! Jones Wängefors visade även igår hur bra målvakt han är! Sen var även den stora publiken en extra motivations faktor!

Glädje i JIK efter ett av målen. Foto: Mats Roman

Det ska tilläggas att man saknade en del namn, där Adam Hjalmarsson, Johan Uhlin och Alexander Lilja, kan räknas upp som några av de namnstarkaste.

– Ja vi hade endel riktigt tunga avbräck. Adam Hjalmarsson, Johan Uhlin och Alexander Lilja! Vi har riktigt bra bredd faktiskt, Nils Söderqvist är en spelare som verkligen har utvecklats och växt med uppgiften, Lucas Bernhardsson gick också in gjorde en fantastik match. Filip Åkerblom klev även ner på back position eftersom vi hade lite backar tillgänglig, så bredden i vårt lag är det verkligen inget fel på!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar