JAS-bloggen
Intervjuer

H2H inför Jönköpingsderbyt: ”Zälle jobbar sällan i defensiven”

Ikväll stundar årets första Jönköpingsderby, där Fagerhult inför matchen, leder gruppen är favorit sett till gruppläget, men Jönköping, som är regerande mästare, behöver en seger för att inte halka efter i toppen. Fagerhults stekhete forward, Alexander Pernsteiner och Jönköpings Otto Weidman, säger följande inför matchen.

Årets första derby, vilka får gälla som favoriter inför?

Alexander: Får nog säga att JIK är favoriter eftersom att de är regerande mästare och hålls som favoriter av många!

Otto: Tror många skulle svara oss på den frågan, men får ändå säga FHIB/MAI. 5 raka, full trupp utan skador eller sjukdomar och bra självförtroende. Sedan har vi nog mer press på oss.

Ni har ställs mot varandra vid flertalet tillfällen under de senaste åren. Vad förväntar ni av era motståndare?

Alexander: Vi förväntar oss ett väl strukturerat JIK som gillar att hålla mycket i bollen, många spelare med fina kvalitéer som kan utmana på många sätt.

Otto: Har inte sett eller mött detta lag sedan de slog ihop. Annars brukar FHIB spela hyfsat defensivt och är verkligen bra på det. Vad jag har hört så har de förbättrar sitt försvarsspel ännu mer, så vi förväntar oss ett disciplinerat lag med bra försvarsspel

Om ni ska ha chans på tre poäng, vart vill ni ha matchbilden?

Alexander: Vi vill spela vårt spel och ha tålamod genom hela matchen, det är nyckeln.

Otto: Vi vill ha mycket boll kort och gott, göra det vi är bra på och straffa de vid deras misstag.

Ni båda spelar i en mer offensiv position, om ni får chansen att tunnla någon i offensivt sarghörn, vem hoppas ni det blir och varför?

Alexander: Måste säga att det hade suttit fint med en tunnel på Emil Nilsen, vem vill inte förnedra sin gamla lagkamrat liksom?;)

Otto: Skulle säga Tobias Zälle, han jobbar ju dock sällan mycket i defensiven men om han av någon osannolik anledning skulle befinna sig i eget sarghörn så hade det varit fint. Han hade fått höra om den tunneln en del i klassrummet och på morgonträningarna sen! 😉

Otto Weidman och hans lagkamrat, Jacob Larsson lär behöva leverera ikväll. Foto: Mats Roman

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar