JAS-bloggen
Listor

10 DJ-JAS spelare vi ser fram att se på Innebandyfesten

I helgens avgjordes DJSM, där fyra lag blev klara för Innebandyfesten. Rönnby, Bele Barkarby, Warberg och RIG Umeå. Spelarna får vara födda från 1997 och neråt, men stora delar av lagen har spelare som är yngre. Här har ni 10 JAS-talanger som ni kan se fram emot att se under Innebandyfesten!

Andrea Envall, Warberg: Ett offensivt hot utan dess like som kan ta chansen från alla möjliga vinklar och kanter. Snabb och kvick, duktig på att söka sig till bollen och har ett fint skott, som hon varierar med en god teknik. En spelare man gärna slänger in som coach när det drar ihop sig.

Elsa Zettergren, Bele Barkarby: En målfarlig tvåvägsspelare som sliter hårt över hela banan. Kvick i sina fötter och har ett farligt skott. Haft bra utdelning i JAS-spelet.

Tova Eriksson, RIG Umeå IBF: En spelare som klev fram när det gällde i regionsslutspelet. Gör sitt andra år på RIG, men är väldigt komplett i allt hon gör. Förmågan att kliva fram i offensiven och bidra med poäng, men även en stor arbetskapacitet i det defensiva jobbet. En ledartyp som även hon inte lär sakna anbud efter gymnasiet.

Virve Bjerkefeldt, Bele Barkarby IF: En stor ledarfigur i sitt lag som gillar att styra och ställa och spela uppoffrande för sina lagkamrater. Har förmågan att slå långa och precisa passningar från sin backposition, likväl som att dra på farliga långskott som målvakterna får problem med.

Thilde Tölin, Rönnby Västerås Ungdom: Lugn och trygg back, med en fin speluppfattning vilket gör att hon har en förmåga att lösa situationer på bra sätt. Var med i Bosön-truppen och lär få mer chanser framöver om utvecklingen fortsätter.

Ellen Bäckstedt, RIG Umeå IBF: Ett målsinne som är något utöver det vanliga, lämnar sällan en match utan att ha gjort något. Fin teknik och snabba skott, vilket gör att hon blir svårstoppad i den sista offensiva tredjedelen. Lär efter sina år på RIG vara ett hett villebråd för många klubbar i SSL.

Linda Theilkemeier, Warberg IC: Lugn och bollskicklig back som sällan gör några misstag. Linda är inte minst väldigt stark i det fysiska spelet och har en bra blick. Agerat kapten i JAS-laget.

Warbergskaptenen är av spelarna vi kommer få se på Innebandyfesten. Foto: Christofer Axelsson.

Izabell Rydell, Rönnby Västerås Ungdom: En kvick och snabb forward, med fin teknik och ett farligt skott. Har förmågan att kunna avgöra matcher och är svårfångad för lagets backar. Alltid ett hot när hon är inne på planen.

Lovisa Hedin, RIG Umeå IBF: Vinnarskalle, som har en rörlig, aktiv och alert målvaktsstil. Duktig i närspelet och äger området kring mål på ett bra sätt. Har också ett bra utkast som hon gärna använder, vilket gör hennes till ett anfalllsvapen och svår för motståndarna att läsa av.

Jonna Sjöberg, Rönnby Västerås Ungdom: Tvåvägsspelare som kan stå för det hårda jobbet, men även är farlig i offensiven. Respektlös, orädd och har ett fint skott som hon gärna nyttjar.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar