JAS-bloggen
Intervjuer

Halvtidskollen – grupp F

De flesta grupperna har hunnit avverka första halvan av matcherna, där någon grupp eller lag släpar efter något. Bloggen kommer passa på att stämma av läget i de olika grupperna och först ut är F-gruppen, där KFUM Norrköpings, Filip Samelius Bäckman, är spelaren som ger er sin syn efter halvtid.

Vad tycker du om er första halva av säsongen?

Jag tycker inte att den är godkänt överhuvudtaget. Vi har tappat poäng i matcher vi inte ska tappa poäng i om jag ska vara ärlig. Inte på grund av att lagen vi mött är dåliga, absolut inte. Det finns inget dåligt lag i JAS, utan det jag inte är nöjd med är våran inställning i vissa matcher. Hade vi gått in med full fokus i varje match hade vi legat på slutspelsplats just nu. Även fast vi inte är speciellt nöjda med första halvan av serien har vi ändå ett ganska bra utgångsläge och har bara 1 poäng upp till en plats bland de 3 första. Den är väl ändå ganska positivt :).

Vad har ni gjort bra och vad kan ni förbättra?

Vi har egentligen bara gjort två bra matcher, Trosa borta där vi egentligen aldrig är speciellt hotande utan har kontroll på matchen och mot Nykvarn i 5-5 matchen där vi släpper in sista kassen 19:59. Så det finns helt klart en hel del att förbättra, vi måste gå in i alla matcher med en bättre fokus. Vi måste snäppa upp kvalitén och hitta tillbaka till vårt uppoffrande försvarspel där vi är extremt jobbiga att få hål på när vi följer det.

Vilken plats tror du att ni kommer hamna på när serien är avgjord?

Vi kommer hamna på en slutspelsplats, det ska vi lösa. Vilken är svårt att säga!

Vilka lag går vidare?

Vi, Nykvarn och Linköping går vidare skulle jag tippa!

Vilken spelare har imponerat på dig i ditt eget lag?

Firma Abrahamsson-Wastesson kan man inte ta det ifrån. De har en fruktansvärt stor del i att vi inte tappat fler poäng än vad vi gjort. Även David i mål har gjort det väldigt bra än så länge!

Vilken spelare har hos motståndarna imponerat på dig?

Mattias Karlström i Nykvarn skulle jag nog vilja säga, grymt bra i alla 1 mot 1 situationer och är ett fruktansvärt hot framåt med sin snabbhet och blick för spelet.

Vem är seriens mest underskattade spelare och varför?

Hade nog velat svara vår egen Rasmus Lindgren på den frågan faktiskt. En fruktansvärt bra tvåvägsspelare som alltid sliter som ett djur. Tror inte alla förstår hur bra han faktiskt är, en kille som alltid gör sina lagkamrater bättre på banan och har ett väldigt fint rörelsemönster, mycket bra bollkontroll och brukar kunna servera sina kompisar med bra passningar. Han kan även avsluta själv på ett bra sätt!

Samelius Bäckman har själv meriter från spel i SDF-SM. Foto: Lina Bergling.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar