JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Svensson/Jeremias inför derbyt

Umeåderby stundar under morgondagen, där RIG Umeå står som hemmalaget och tar emot Umeå City. Lagen ställdes mot varandra i premiären där RIG vann med uddamålet. Bloggen har tagit tempen på RIG:s Ludwig Svensson och City:s Kasper Jeremias inför matchen.

Serien vänder och ni ställs mot varandra på nytt. Vad minns ni av den första matchen och vad tar ni med er därifrån?

Ludwig: Minns inte så mycket då jag endast spelade ett byte och blev sedan skadad. Men jag kommer ihåg det som en jämnmatch med hög fart. Minns även hur roligt de var att sjunga in de 3 poängen efter matchen. Det vi tar med oss från den matchen är att vi måste jobba lika hårt för varandra och täcka lika mycket skott. Det som vi måste göra bättre på tisdag är att ha ett mer lugn med bollen och skapa längre anfall.

Kasper: Första matchen mot RIG var tuff, mycket utvisningar och två hårt kämpande lag. Vi vet att det kommer bli tufft imorgon också…

Ni ligger etta och tvåa i gruppen, är det gruppens bästa två lag som möts?

Ludwig: Jag tycker att det är en ganska jämn grupp med tre lag som håller en riktigt hög klass. Det är då vi, Gamla stan och Umeå city. De är lag som kan gå långt i tuneringen.

Kasper: Det finns många bra lag i denna serie, men självklart vill vi vara med i toppstriden hela vägen in i mål.

Sedan det första mötet, vad har ni förbättrar i ert spel?

Ludwig: Jag tycker att vi har utvecklat allt egentligen. Vi var ett väldigt nytt lag då vi hade åtta nya. Så först och främst så tycker jag att de kommit in mer i laget och vi har blivit en bättre grupp. Sedan har vi även gjort framsteg på planen där vi jobbat mycket med vårat försvarspel. Men tycker även att offensiven har blivit bättre och det kan man se tydligt när man studerar vår statistik.

Kasper: Vi är spelare från flera lag, så vi känner att vi hittar varandra bättre nu.

Vad kommer avgöra kampen?

Ludwig: Två bra lag som möts, jag tror laget som jobbar hårdast och vill vinna mest kommer dra det längsta strået.  ”vilka är beredda på att vara vinnare”.

Kasper: Det lag som jobbar hårdast och sätter sina lägen kommer gå segrande ur striden, special team kommer också vara viktigt.

Hur mycket ”hets” och känsla finns det över den här matchen?

Ludwig: Inför detta möte har det inte varit så mycket eftersom vi har haft ett tufft matchschema den senaste tiden och har tagit en match i taget. Men det brukar förekomma mycket hets när vi går på samma skola som de flesta. Jag upplever väl kanske lite mer hets än dem andra i laget då jag spelade med city innan jag gick till RIG.

Kasper: Sjävklart är det hets när det är derby, matcherna mot RIG brukar bli riktigt heta och roliga, vi ser fram emot imorgon.

RIG vann den första matchen, frågan är om fira på nytt imorgon. Foto: David Rönnblom.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar