Kommentarer från dagens HJ-matcher

Linköping passade på att ta tre poäng mot Bergs, samtidigt som Nykvarns tappade poäng mot KFUM Norrköping. Lindome tog sin första seger när man besegrade Fristad/Rydboholm på hemmaplan med 7-5.

Emil Höög, Linköping FBC: Period 1: matchen innehåller allt som ett litet derby och JAS match ska innehålla. Lagom grinigt, hårt och hetsigt. Till själva matchen då. Tycker vi äger period 1 från början till slut och tar rättvist med oss en 4-0 ledning. Vi löser bergs press utan problem och det känns som dem inte riktigt vet vad dem ska göra. Vet inte riktigt vad deras coacher sa i paus men dem kommer ut som ett helt nytt lag och vinner välförtjänt andra perioden med 2-0. Dem löser hur dem ska sätta deras press och vi går ner oss lite i både intensitet och spelet. Tredje perioden är jämn spelmässigt men vi vinner den med 3-1. Slutresultatet blir 7-3 och det känns som ett rättvist resultat över 60 minuter. Om det är någon spelar jag skulle vilja lyfta fram är det Sebbe Hagberg i berg som för det farligt och är ett hot hela tiden som han har bollen. I vårt lag skulle jag vila lyfta fram hela laget men framförallt Oskar Seth .

Tobias Severed, Lindome: Båda lagen gick poänglösa till matchen och båda lagen var suga på att ta sina tre första poäng. Matchen börjar med att vi inte riktig är med från start vilket resulterar i att de tar ledningen med 1-0. Efter målet kommer vi igång mer och mer och vi lyckas även kvittera strax därefter. Jag känner att vi tar över spelet och vi har många bra lägen att göra fler mål. Andra perioden och början av tredje är helt klart till vår fördel och resultatet ökar till 6-1. Efter det känner vi oss lite för trygga med ledningen och slappnar av lite för mycket vilket resulterar i ett antal onödiga baklängesmål. Tycker ändå att vi vinner välförtjänt och ganska tryggt även om vi gjorde det lite för spännande i slutet. Matchen i sig är en rolig match med mycket snygga mål vilket alltid uppskattas av publiken. Tycker bland annat att Oscar Larsson gör en bra match med sina två mål och sin fantastiska teknik. Johan Bergman gör också en mycket bra match och är alltid ett hot i anfallszon.