Derbyrapporten del 4! – Kommentarer från derbyna

Så var dagen kommen! De två derbyna skulle avgöras och först ut var Hagunda mot Sirius, där lagen fick dela på poängen, efter ett 5-5 resultat, där Hagundas Charlie Eklund var het med fyra poäng.

I nästa match så ställdes Storvreta mot Rasbo, där bortalaget tillslut vann med 4-0 och målvakt Simon Olofsson spikade igen ordentligt. Såhär säger spelarna efter matchen!

Philip Olofsson, Rasbo: Vinst med 0-4! En match som knackade lite fram och tillbaka, vi hade chanser som vi satte medans Storvreta också fick fram bra målchanser men bollen gick inte in. Till stor del av Simon i kassen som också blev matchens lirare! Vi gjorde för övrigt en grym laginsats där vi verkligen studsade tillbaka från senaste matchen. Min egen insats idag gick lite sisådär. Jag hade svårt att hitta lägen och spela enkelt.

Har för övrigt inte riktigt koll på hur Hagunda-Sirius matchen gick men det får ni säkert se av de andra.

Robin Holmquist, Hagunda: Ett 5-5 resultat i derbyt i en riktigt svängig match med många krigarmål. Grabbarna i laget gör ett riktig bra jobb över hela banan under 60 minuter. Vi har mer att ge och vi är verkligen på gång igen efter några mindre bra matcher de senaste omgångarna.

Om min egna insats tycker jag var riktigt usel, går -4 och är även inne på det femte i boxplay. Just därför ska det bli riktigt skönt med match igen redan på onsdag då vi besöker Sandviken. Det blir en bra chans att revanchera sig och förhoppningsvis även en början på ett långt segertåg.

Henrik Wahlström, Storvreta: Ännu en derbyförlust för vår del. Vi startar matchen väldigt svagt medan Rasbo kommer ut med en till synes bra energi. Detta resulterar också i en välförtjänt ledning för deras del. Jag tycker efter detta att vi spelar oss in i matchen och skapar chanser, men trots det kan vi idag inte mycket annat än att lyfta på hatten för Rasbos målvakt, en helt otrolig insats. Jag vill slutligen ta tillfället i akt och tacka alla som kom och tittade på matchen samt alla som följt denna ”derbyblogg” i veckan. Mycket nöje.

Emil Aspnäs, Sirius: Äntligen var det dags för match. Nu har man förberett sig och laddat en hel vecka och det var skönt att äntligen få sätta igång.

Vi börjar matchen bra och håller ett högt bolltempo de första minuterna. Vi lyckas också ta ledningen efter 8.12. Efter det lyckas vi inte riktig hålla upp bolltempot och hagunda får oss lite dit dom vill. De lyckas ställa om på oss flera gånger och biter sig in i matchen. Men trotts det så kan vi gå till pausvila med en 2-1 ledning.

Resten av matchen är ganska lik den första perioden och det blir ett ställningskrig matchen ut. Hagunda lyckas ta ledningen med 4 minuter kvar av tredje. Men bara 44 sekunder senare så kvitterar vi till 5-5, vilket också blir slutresultatet. Vi tar med oss en viktig poäng från derbyt och en skön serieledning när serien nu vänder.

Jag vill också passa på att tacka Rasmus för att jag har fått vara med och skriva under denna vecka.

Bloggen passar på att rikta ett stort tack till samtliga fyra spelare, som ställt upp och gjort detta initiativ möjligt. Passar på att önska Henrik, Philip, Robin, Emil och deras klubbar lycka till under fortsatt säsong!