JAS-bloggen
Intervjuer

Halvtidskoll med tränarna – Simon Stålberg

Nästa tränare ur på damsidan är Dalens Simon Stålberg, som även ansvarar för föreningens lag i division 1. Dalen återfinns i A-gruppen, där man hittills presterat starkt och placerar sig på en andraplats i nuläget.

Vad ger du er start för betyg?

Resultatmässigt är vi jättenöjda, där ger jag oss en 4a av 5 möjliga. Jag trodde inte att vi skulle vara med så pass högt upp som på en andra plats efter halva serien. Tittar vi på det spelmässiga så är vi inte riktigt lika nöjda med vad vi presterat. Det är bara i två matcher som vi spelat riktigt bra. Men det är ju inte nu som allt ska stämma helt och fullt heller, med det upplägget vi har är det i februari och framåt som vi ska leverera.

Vad är du mest nöjd med och vad kan ni förbättra?

Vår effektivitet har varit bra, och tillsammans med ett bra försvarsspel så gör det oss till ett svårspelat lag oavsett vilka vi möter. Sen finns det givetvis mycket vi kan jobba på, kanske främst det etablerade anfallsspelet så att vi inte behöver försvara oss så långa stunder under matchen.

Vad tycker du om kvalitén på er grupp?

Jag har svårt att värdera hur bra vi står oss mot andra grupper, men det känns som att många av lagen i vår grupp har unga trupper och inte kommer att vara som bäst förrän om en eller två säsonger. Dock håller vår grupps ledare RIG/Röbäck absolut toppklass. Jag skulle bli mycket förvånad om de inte kniper nån av medaljerna till våren.

Vilket lag ser du som gruppens vassaste och varför? (Du får inte svara ditt eget)

Redan nämnda RIG/Röbäck. Deras 99or är den bästa årgången de haft på många år och har dessutom kryddat det med några bra spelare ifrån Röbäck så de har både bredden och spetsen för att gå hela vägen.

Vem i ert lag har haft en bra utveckling och är värd att kika lite extra på i fortsättningen?

Victoria Ström har producerat poäng i mycket större utsträckning än vi förväntat oss och ser fortsatt vass ut, men som jag nämnt tidigare så har hela laget överraskat så här långt. Men vårt mål är egentligen inte att leverera i år, utan det är inte förrän nästa säsong som tanken är att vi ska vara en toppkandidat.

Hur slutar topp 3 i gruppen?

Vem som vinner gruppen är det inget snack om, men de övriga platserna kommer det bli krig om mellan flera lag in i sista omgångarna, men jag säger ändå: 1 RIG/Röbäck. 2.Sundsvall/Ankarsvik 3.IBF Dalen

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar