Kommentarer från kvällens HJ-matcher!

Lite dålig bloggaktivitet under söndagskvällen, men självklart har söndagen bjudit på massvis med godis från juniorallsvenskan, där det vankades toppmöte i B-gruppen bland annat där Falun drog längsta strået hemma mot Hagunda. Även Umeå City visar fin form och slog Sundsvall Ungdom på bortaplan. Såhär säger spelarna efter matchen!

Adam Brodén, Falun Ungdom: En riktigt rolig match som vi dominerar spelmässigt, Vi äger spelet i 60 minuter och jag tycker det syns att vi är ett topplag i dagens match. Vi spelar i princip ut Hagunda och dem mål som dem gör är i Powerplay, ett Zorro-mål och sedan en riktig tavla från min sida. Vi växlar även upp i tredje perioden och springer tillslut ifrån till 6-3. En riktigt laginsats! Vi spelar tryggt i defensiven och får bra tryck på dem när vi får ner bollen i deras zon, hoppas dock att vi kan gå lite mer rakare på mål till nästa match och inte försöka finta lika mycket när det är så här tuffa matcher.

Felix Hollsten Lidberg, Umeå City: På förhand var det en väldigt viktig match för båda lagen, eftersom det var en ganska tight fight om kvalplatserna! När det gäller matchen tycker jag att vi börjar matchen bättre. Vi har bra rull och bra spelvändningar. Men i andra perioden gick vi ner oss litegrann, vi hade mindre energi, mindre rörelse och sämre kvalitet. Sundsvall fick mer och mer spel samt att de var duktiga på att hugga bollen när vi slarvade och sedan kontra. I tredje fick vi ett lite större övertag igen i början, men efter en time-out av Sundsvall började de knapra sig tillbaka i matchen. Med fem minuter kvar ungefär tog de ut målvakten och hade bra spel i 6 mot 5. De gjorde 7-5 & 7-6 i den spelformen, men vi lyckades hålla ut och knipa tre viktiga poäng!