JAS-bloggen
Intervjuer

”Rävarna” ställs mot sin gamla klubb

Inför den här säsongen så valde trion, Emil Salomonsson, Oskar Falk och Alexander Sannerholm, att ta klivet över till Pixbo Wallenstam, dit man kom från Lindås. Trio återfinns nu i klubbens division 1, samt JAS-lag och under morgondagen ställs man just mot Lindås i en toppmatch i I-gruppen.

Hur speciellt är det att ställas mot sin gamla klubb?

Oskar: Det är alltid en speciell känsla att möta sin gamla klubb, lite extra nervöst när man umgås med de flesta Lindås killarna på fritiden och spelar ihop i skollaget! Men det ska bli grymt kul.

Alexander: Det är en väldigt speciell känsla. Det kommer såklart vara lite pirrigare än vanligt men samtidigt riktigt kul att få spela mot sina gamla lagkamrater!

Emil: Det är klart det är speciellt och lite extra nervöst! Det är ett rätt så prestigeladdat möte så det är en match jag verkligen vill vinna:) Men i vilket fall tror jag det kommer sjukt kul att spela.

Vem i Lindås kommer tugga lite extra under matchens gång?

Oskar: Tugga lite extra, haha, Filip Kalentun skulle jag nog säga! Han har alltid lite små knep för att göra en förbannad på planen, vilket han gör väldigt bra. Sedan Joel Ärlig som jag umgås mycket med, han kommer väl göra allt för att köra över mig, haha.

Alexander: Skulle gissa på Filip Kalentun. Han kan säkert slänga ur sig ett och annat under matchens gång, både psykiskt och fysiskt.

Emil: Ingen aning haha, tror matchen i allmänhet kommer kunna bli rätt hetsig! Men det är bara kul, säger väl Filip Kalentun eller Markus Magnemyr om jag måste nämna några:)

Vem kommer NI tugga lite extra på och vem i Lindås påverkas av det mest?

Oskar: Bra fråga, vi är väl inte nåt lag som brukar fokusera på en viss spelare. Men Adam, Mackan & Kalentun får man väl ligga på en del! Vet dock inte vem som kommer bli mest påverkad, men mackan vet jag kan bli lite arg om man kör lite fula småknep på honom haha ;).

Alexander: Rasmus Lundström vill man ju alltid vara på lite extra. Han kan ha ett lite hett temperament ibland och tror även att det är han som tar åt sig mest ;).

Emil: Vi försöker inte fokusera på specifika spelare oftast, men hela deras förstafemma får vi vara försiktiga med. Vet faktiskt inte vem som påverkas mest!

Vad tror ni kommer avgöra matchen?

Oskar: Jag tror att bredden i truppen kan bli avgörande, vet att Lindås gärna spelar med sin första kedja med Adam, Mackan & Hafrén. Men sen tror jag att effektiviteten spelar en stor roll i sånna här matcher, sätter man inte sina lägen blir det tufft. Som sagt! Kommer bli en grymt rolig match med mycket fart i spelet.

Alexander: Tror matchen kommer avgöras på små marginaler, där laget som krigar mest för varandra, täcker flest skott och är effektiva i avsluten till slut kniper segern.

Emil: Båda lagen har chans att ta hem det såklart. Men jag tror att vi vinner på att vi har 3 riktigt bra femmor som alla kan leverera:).

Emil Salomonsson är en av de gamla Lindåsspelarna som finns i Pixbo. Foto: Christofer Axelsson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar