Sammanfattningar

Kommentarer från gårdagens HJ-matcher!

Vi fyller på med mer kommentarer från gårdagens HJ-matcher, där Åkersberga slog Hässelby på hemmaplan och Malmö, trots att man stod emot bra länge, tillslut förlorade med ganska klara siffror borta mot Helsingborg. Läs kommentarerna här!

Daniel Hasser, Åkersberga: Det var en rätt så trött match där tempot var ganska lågt. Hässelby ställde upp väldigt lågt och vi hade svårt att få upp bolltempot. Vi hade mycket boll i första perioden men hade svårt att komma till bra målchanser. Hässelby försökte kontra på oss men lyckades inte heller skapa speciellt många målchanser. Vi fick in en kasse i PP iallafall och vi kände i periodpaus att vi hade bra koll på matchen trots att det bara stod 1-0. Andra perioden kom Hässelby in mer i matchen och hade mer boll än i första samtidigt som vi gör en sämre period och slarvar lite för mycket. Det gör att dom lyckas få in två mål på våra misstag. Tredje perioden fortsätter ungefär på samma sätt men vi tar bort slarvet och då gör dom inga mål. Vi känner ändå att vi är det bättre laget matchen igenom och vinner ganska tryggt och rättvist.

Viktor Wu, Malmö FBC: Efter två perioder så ledde ett frustrerat FCH med 1-0 och de klara favoriterna hade det tuffare än väntat mot vårt kompakta försvarsspel och kvalificerade anfall med Carl Olsson ofta som kreatör. I tredje perioden gick FCH ner på två femmor och när både tvåan och trean kom så gick luften ur oss. Helsingborg vinner rättvist med sitt snabba passningsspel man får igång i tredje kombinerat med att man utnyttjar slarv från vår sida. Sammanfattningsvis ett Malmö som chockar Helsingborg men en tredje period där Helsingborg får igång sitt spel mot ett tröttare Malmö vilket vinner hemmalaget matchen.