JAS-bloggen
Sammanfattningar

Kommentarer från kvällens DJ-matcher!

I och med de dubbla omgångarna som nu spelas i JAS så blir allt veckomatcherna och fredagsmatcher fler. Den här kvällen har totalt 11 grupper varit igång på DJ och HJ sidan och på damsidan slog Lindås, Zenith/Surte på hemmaplan med 5-4 bland annat. Dalen fortsätter visa fin form i A-gruppen och vann hemma mot IKSu/Sävar med 5-3 och Stanstad tar täten i E-gruppen, där man nu har fyra poäng ner.

Isabelle Korhonen, Lindås: Matchen börjar med ett ganska högt tempo och Zenith/Surte ligger högt upp i banan och pressar våra backar. Tycker att vi har ett litet spelövertag de första minuterna men Zenith/Surte utnyttjar att vi ligger lite långt ifrån spelarna i försvarsspelet och kan sätta dit första målet genom ett välplacerat skott. Vi hänger inte med huvudena och kvitterar till 1-1, 2 minuter senare. Efter halva matchen leder vi med 4-1 och känner att vi har kontroll på spelet. Sedan bjuder vi in dem i matchen och de gör två mål. I början av tredje perioden får Zenith/Surte en tveksam straff och kvitterar till 4-4. Vi kommer lite ut balans i vårt spel men samlar ihop oss och lyckas få med en utvisning. Under pp spelar vi runt bollen och skapar många chanser. Tillslut får vi även in bollen vilket senare visar sig vara det avgörande målet. Sammanfattningsvis var det en fysisk match med högt tempo och med mycket kämparinsats från båda lagen. Det är inte vår spelmässigt bästa match men vi kämpade som ett lag och drog det längsta strået. Detta var även en viktig seger för vår del för att vara med och slåss om en playoff plats.

Wilma Parkle, Dalen: Första och andra period börjar vi med ett fysiskt och stabilt spel. Vi spelade vårt vanliga spel med mycket bollrull. Vi hade mycket målchanser så vi hade kunnat suttit fler bollar i kassen. Men över lag så började vi mycket bra. I tredje så växlade vi upp med ett bättre och stabilare försvarsspel. Medan iksu också växlade upp med ett fysiskt och jobbigt spel att möta. Men vi löste dessa situationer bra. Iksu försökte rulla mycket boll med ett högt tempo men vi försökte trycka ut dom mot sargen och kontra när vi kunde. En spelare som jag vill lyfta i denna match är våran egen målvakt Angelika Gabrielsson. Hon är en helt fantastisk målvakt men tyckte att hon utmärkte sig lite extra idag. Men även alla andra i laget visar en riktig laganda. Detta visar att vi har ett otroligt bra JAS lag som har mycket bra sammanhållning men också visar vart skåpet ska stå!

Sara Florentzson, Stanstad: Det blev en klar seger för oss då vi gör en stabil laginsats men vi spelar ändå inte på vår högsta nivå. Vi tog tag i matchen redan från början då vi gör mål efter drygt 2 minuter. Efter vi gjort ytterligare 2 mål på 7 sekunder får Engelholm in en reducering till 3-1 precis innan paus. Efter pausvilan tar vi tag i matchen på riktigt och Engelholm kommer inte till alls längre. Vi har greppat matchen och fortsätter även så i tredje perioden. Vi hade övertaget hela matchen och det visar även skottstatistiken (33-18). Jag kan inte lyfta ut någon speciell spelare, utan det var en typisk laginsats. Kul att alla tre femmor levererar mål! Vi har dock många fler växlar att lägga i så de får vi jobba vidare på. Ser en klar förbättring i vårt spel de senaste matcherna jämfört med inledningen av serien. Det ser lovande ut.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar