JAS-bloggen
Intervjuer

SSL-spelaren ger dig tipsen för att bli sponsrad!

Att bli sponsrad av en klubbtillverkare är en av många unga talangers dröm, där en Nykvarnstalang vid namn Gustaf Granlöf, är en spelare som till exempel blivit sponsrad på senaste tiden, av Salming. I superligan så finns det flertalet stjärnor som sponsras av olika tillverkar och en av dem är Växjös Valdemar Ahlroth som spelar med klubbmärket Zone. – Jag spelade i Nykvarns A-lag rätt tidigt och Pär Carlsson, som också tillhörde A-laget då, jobbade på Renew, företaget som Zone tillhör. Han såg en framtid inom i mig inom innebandyn och erbjöd mig ett personligt kontrakt.

Ahlroth, med en bakgrund i Nykvarns, spelar numera i Växjö Vipers. Foto: Per Wiklund

Hur länge har du varit sponsrad? – Minns inte exakt när jag skrev på mitt första kontrakt med Zone, men det var någon gång under säsongen 2010-2011!

För att bli sponsrad krävs det oftast något speciellt som gör att du sticker ut och blir unik. – För min del tror jag det berodde på att jag stack ut ur mängden liten. Vågade göra min egen grej på planen och bjöd på fina mål, samt ett par assist då och då. Sen har jag varit öppen med stora drömmar och mål inom innebandy också, som Pär kanske såg att jag hade en möjlighet att uppnå.

Om du skulle få tipsa Sveriges talanger på hur man blir sponsrad, vilka råd skulle du ge dem? –  Våga göra sin egen grej, vara individualist och en stark lagspelare på samma gång. Var den som vill avgöra matcher med din spelstil.

Ahlroth spelar alltså med Zone, en tillverkare som växt otroligt under de senaste åren och släppt populära blad som Supreme och Hyper, men även gjort succé med sina lätta klubbor. – Zones utbud är överlägset tycker jag. I stort sett bara väldigt snygga klubbor, med bra kombinationer av färger och det finns anpassade klubbor för alla spelartyper. Jag hittar en klubba varje säsong som passar mig perfekt!

Vilken klubba spelar du med nu och varför? – Jag lirar nu med en Supreme AIR 27 flex med ett Softfeel-plast blad. Tycker jag får bäst känsla med det bladet och skaftet är rakt och lagom mjukt som jag gillar det.

Här har ni klubban som Valdemar Ahlroth spelar med och även hans hook.

Om vi leker med tanke att Zone inte fanns som tillverkare, vilket märke tror du att du skulle spela med och varför? – Det hade nog fått bli Unihoc! Samma tillverkare och Supremebladet påminner väldigt mycket om Unihocs Player-blad.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar