JAS-bloggen
Intervjuer

Partille vann toppmötet!

Partille slog Lockerud igår, en repris på vårens åttondelsfinal, där Göteborgarna på nytt drog det längsta strået. Partilles nye burväktare, Linus Karlsson, som stod för en fin insats. Såhär säger han om matchen.

Vinst mot Lockerud. Vad gör ni bra som gör att ni vinner?

Det vi gör bra är att hela laget sliter i 60 minuter i försvaret och täcker skott och krymper ytor för motståndarna. Vi jobbar för varandra helt enkelt, laget före jaget. I anfallet lirar vi bollen snabbt så lockerud knappt hänger med. Och när vi väl kommer till avslut så är vi riktigt effektiva. Dessutom har vi seriens bästa skytt i Kalle Bylund som kan göra mål från vilken vinkel som helst. Så har vi också både bredd och spets i laget där alla kan leverera men vi har några som sticker ut lite. medans Lockerud bara har spets där bara Stöckel och Lundell  är riktigt bra enligt mig.

Fyra spelade matcher, fyra segrar. Är lockerud det tuffaste laget ni mött?

Ja, det är riktigt gött med segrar, ich i fyra i rad är suveränt, men fler ska det bli.

Lockerud är i det bästa laget vi mött. De andra lagen vi mött har bara kört enbart på kontringar och knappt haft några spelmål. Lockerud gjorde det ganska bra offensivt de försökte spela innebandy jämfört med de andra lagen vi mött. Och så har de två riktigt bra lirare i Stöckel och Lundell.

Ni har varit massivt spelförande i många av matcherna. Är det svårt som målvakt att gå från matcher där man varit relativt sysslolös, till att få mer att göra?

Både ja och nej. Det är ju svårt för att man är inte van med att ha så mycket att göra. Jag är mer van med att jag får typ 8 skott max mot mål. Men samtidigt så är borde det inte vara så svårt. Jag är van att mycket och göra. jag tränar med ett bra lag med bra skyttar och på träningarna blir det mycket och göra så jag är ju van på det sättet.

Är det någon spelare du vill lyfta upp efter segern?

Oj,det är svårt och välja en spelare i vårt lag. Hela laget gör en bra match och sliter för laget. Så jag väljer att lyfta tre spelare.

Kalle Bylund. Jag kom från Lerum denna säsongen och hade fått en bild av att Kalle var en typisk högerforward(jobbar inte hem). Men jag hade fel. Han sliter som bara den över hela banan och sliter i varje byte. Och offensivt är han denna JAS serie bästa skytt t.om hela JAS bästa skytt.

Jacob Holm. Att inte han var med i U-19 truppen ihop med Främberg tycker jag är sjukt märkligt. Han är en komplett spelare. Bra defensivt,bra offensivt, kan spela på alla positioner och göra det bra, bra skott, en lagspelare,bra spelförståelse m.m orkar inte skriva allt han är bra på det hade tagit för långt tid. Han är nya Mika Kohonen helt enkelt.

Hugo Arvidsson. En viktigt spelare för att laget ska gå långt. En spelare som inte gör mycket poäng men är oerhört viktigt defensivt. Täcker mycket skott, sprider bra energi i laget, gör det bra defensivt, är bolltrygg, slarvar aldrig med bollen och gör alltid en stabil match.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar