Sammanfattningar

Kommentarer från dagens HJ-matcher!

En stor uppsjö av matcher har hunnit avverkats under söndagen, med flertalet toppmöten. Warberg är fortsatt obesegrade i och med segern mot Lindås, Fagerhult tog en ny skalp på hemmaplan och Gävle tog en uddamålsseger mot Borlänge. Läs kommentarerna här!

Tobias Zälle, Fagerhult: Jag tycker att matchen börjar väldigt bra från båda lagen. Mycket initiativ från båda lagen men en bra defensiv från båda gör att det inte blev så mycket mål. Men i andra perioden tycker jag att vi tar tag i taktpinnen och verkligen straffar dem på deras misstag och kan därför dra ifrån med några bollar. Vi fortsätter även i tredje perioden att spela smart och straffa dem på sina misstag. Sammanfattningsvis så tycker jag att resultatet 7-3 speglar matchbilden efter 60 minuter samt att vi inte bjuder dem på någonting som gör att de får svårt att hitta nätet.

Simon Hessel, Gävle: En svängig match som börjar bra för vår del, vi går upp i snabb 2-0 ledning efter bland annat ett mål i boxplay av SSL-Sundström. Vi går ner oss och släpper in två snabba efter vi missar skottäck x2 och dom kan slå in returen. Andra perioden börjar med att dom lägger in nåt höstlöv på kassen och kan slå in returen igen, riktigt trötta mål gjorde dom men samtidigt är vi alldeles för snälla framför mål. Vi gör 3-3 innan paus och går in i tredje med feeling. Domaren plockar en ganska tveksam utvisning på dom, vi går in i pp och jag och Adam passar lite, han bågar in och lägger skickar in den i smurfhöjd i typ 200km/h. Vi vinner med 4-3 och tar vår första trepoängare!

Joel Birgersson, Warberg: Jag tycker att vi startar matchen bra och driver upp tempot redan från start. Tyvärr lyckas dem ändå trycka in första målet men vi jobbar på och lyckas även kontra in kvitteringsmålet bara 2 minuter efteråt. Efter det tycker jag att vårt spel flyter på bra, vi äger mycket boll och går till periodpaus med en 1-4 ledning. Vi börjar andra perioden i bp där vi släpper in ett mål, ett tungt mål att få emot sig direkt efter paus. Vi gör sedan 2 mål i den perioden och inför tredje perioden står det 2-6, skönt att ha en 4-måls ledning inför sista. Sista perioden tycker jag att dem tar över lite men jag tycker vi står emot bra och orkar mer i slutändan. Kanske inte så konstigt heller när vi rullar runt på 3 femmor under hela matchen medan dem kör på 2 femmor där deras första femma får mycket speltid. En sjukt skön och viktig seger!