Kommentarer från gårdagens HJ-matcher

Fredag brukar innebära flertalet matcher i juniorallsvenskan, så även igår. Derbyn, toppmöten och mer därtill spelades och KAIS Mora, Rasbo och Halmstad tog tre poäng vardera. Läs kommentarerna här!

Lucas Towell, KAIS Mora: Vi startar matchen stillastående och släpper in ett par snabba mål som vi tyvärr brukar göra i början av alla matcher. Vi växer oss in i matchen och fortsätter kriga även fast Storvreta tar ledningar med ett antal mål. Vi blev straffade ett flertal gånger av deras vassa kontringsspel. Tycker även att vi löser deras presspel bra genom snabbt bolltempo och platsförflyttningar. Något vi klart måste förbättra är att vara med från start och inte stå och sova. Albert Östman gjorde en bra match med många fina dragningar och satt det avgörande målet.

Michael Jansson, Rasbo: Falun kommer ut bra i första perioden och pressar oss hårt första minuterna utan att skapa riktigt vassa lägen. Vårt första skott som träffar mål kommer efter lite drygt åtta minuter och i en lite tilltrasslad situation trycker Bohlin in 1-0. Efter det växer vi in i matchen mer o mer. Sista fem minuterna i perioden så får vi väldigt bra utdelning när vi flyttar upp positioner och gör fyra mål och hinner släppa in ett. Andra perioden börjar som första slutar med bra kontroll från vår sida och styr perioden dit vi vill men avslutningen blir Falun med två mål på långskott från Jonas Larsson. Vi leder med 7-4 efter två perioder och har bestämt oss för att inte göra om samma misstag som sist när vi tappade matchen helt i sista perioden. Falun ville tyvärr helt annorlunda och kommer ut till tredje perioden stärkta av två sena mål i andra. Dom sätter in högsta växeln från start och trycker ned oss rejält och får utdelning efter 2 minuter 7-5 visar tavlan. Efter det så håller vi ställningarna till 14:e minuten 7-6 och endast 1 minut senare har dom kvitterat. Efter de tar vi timeout och snackar ihop oss. 17 minuter in i tredje får vi ett frislag där vi får in den och det blir 8-7. Efter plockar Falun keepern och Storäng kan sätta 9-7 öppen kasse.

Albin Wernebäck, Halmstad: Det var derbydags så vi var taggade till max. Vi öppnar starkt och gör 1-0 redan i första bytet. Vi fortsätter att trycka på och leder bekvämt med 5-0 efter första perioden. I andra perioden blir vi lite bekväma och bjuder in dem lite till matchen. Vi vinner dock andra perioden med 1-0 och vi går in för sista perioden med 6-0. I sista perioden fortsätter vi lite på samma linje som den andra och de gör 6-1 efter knappa 2 minuter. Matchen slutar 7-2, lite surt för oss att förlora sista perioden, men vi får skylla oss själva då vi går ner i tempo. Vi gör dock en stabil match bakåt och släpper endast in 2 mål, vilket gör att det blir aldrig särskillt spännande. Matchens 2 bästa spelare måste jag säga var Joel Wiik Nedrup och Marcus Larsson som står för 4 poäng var. Extra kul för Joel som gör sitt första Jas-mål och sen fortsätter med att sätta 3 till.