Kommentarer från toppmötet mellan Pixbo-Warberg

Under gårdagen spelades det ett toppmöte i damernas D-grupp där Pixbo tog emot Warberg, där Warberg var serieledare inför matchen. Bloggen var på plats och fick se Pixbo vinna med 7-4, där Warberg hade problem i powerplay och Josefin Wålinder var på spelhumör i den röd/vita tröjan. Läs kommentarerna här!

Sofia Greftén, Pixbo: Det var en spänd inledning från vår sida, vi kommer inte riktigt in i matchen och Warberg tar snabbt ledningen. Vi är spelare från 3 olika lag och har i stort sätt inga träningstillfällen tillsammans. Det syns tydligt att vi inte är samspelta. Men vi kommer in mer och mer i matchen och målskyttet lossnar, vi drar ifrån till 7-2 efter två perioder och det känns stabilt. Vi pratar i pausen om att vi måste göra jobbet i sista perioden för Warberg är farliga när de väl kommer till sina chanser. Jag tycker Warberg gör en bra match och de är svårmötta med snabba kontringar. Vår insats var väl okej, man märker som sagt att vi inte är samspelta men det är något som kommer förbättras för varje match vi spelar! Men att komma ifrån seriefinalen med 3 poäng känns väldigt gött!

Tilda Börjesson, Warberg: Vi inleder matchen på bästa sätt genom att göra ett poäng redan efter 01.46. En bra start som ger oss självförtroende och energi för resten av den tuffa match vi har framför oss. Ledningen håller inte länge och Pixbo får även dem in ett mål 01.52. Detta gör oss ännu mer motiverade till att återgå till ledning och det lyckas vi med 07.53. Efter ytterligare några minuter sätter dem två bollar i kassen tätt in på varandra. Första period slutar 3-2 till motståndarlaget. Andra period fortsätter det tills resultatet lyder 7-2 till Pixbo. Detta genom markeringsmissar och felpassningar från vår sida. Det känns inte omöjligt efter andra period eftersom vi lyckats reda ut liknande situationer innan. Vi går in med inställningen att panga in så många bollar det går och vinna perioden. 00.43 i tredje period får vi in den på mål och vi lyckas även med ytterliga en till på kasse 03.55. Ett slutresultat på 7-4 till Pixbo. Ett duktigt lag med många bra spelare. Vi gjorde så gott vi kunde trots lite osäkerhet i spelet, jag hoppas i vårt nästa möte att det blåser medvind för oss.