JAS-bloggen
Intervjuer

Halvtidskoll med tränarna – Jocke Lilja

Nästa tränare ut som får analysera gruppen och lagets start är Jocke Lilja, som till vardags ansvarar för Huddinge IBS, laget som tog ett brons under i våras.

Vad ger du er start för betyg?

Jag ger vår start på JAS säsongen en 6/10 vi startade bra med 2 vinster men föll sedan mot ett starkt Salem/Telge med 1-6 och därpå en 2-2 match mot Älvsjö där jag anser att vi skulle slutat som vinnare!

Vad är du mest nöjd med och vad kan ni förbättra?

Det jag är mest nöjd med hittills är att vi har lyckats bygga ett lag som är väldigt tighta med varandra på plan såsom utanför! Det jag gärna skulle vilja förbättra är att vi inte riktigt fått fram några självklara målskyttar som kan kliva in och avgöra en spännande match!

Vad tycker du om kvalitén på er grupp?

Jag känner att det finns väldigt blandade lag i vår grupp! Vi har 2 lag som verkligen har chansen att gå hela vägen (Dif och Salem/telge) sen finns det vissa lag som det tycks bara vilja ha lite bättre matcher att spela! Men om man kollar tillbaka på åren så har alltid stockholms gruppen hållt en hög nivå och alltid haft lag att räkna med! Och det känner jag att vår grupp även har i år!

Vilket lag ser du som gruppens vassaste och varför? (Du får inte svara ditt eget)

Vassaste laget i gruppen är en svår fråga men kan ju med självklarhet säga att det står mellan Djurgården och Salem/Telge! Jag anser att DIF har en bättre spets som är väldigt avgörande, men att Salem/Telge har ett stabilare lag sett på 20 spelare!

Vem i ert lag har haft en bra utveckling och är värd att kika lite extra på i fortsättningen?

Oj hur ska man kunna plocka ut bara en? Men om jag måste välja någon vars formkurva vad jag anser bara stiger så ska man hålla koll på Linus Hellqvist! Hans besitter många fina kvalitéer på plan! Han teknik är inte att leka med, han skjuter bra och hans förmåga att hålla i bollen är något utöver det vanliga! Men som sagt vi har även många andra som jag gärna skulle vilja nämna oxå!

Hur slutar topp 3 i gruppen?

1. DIF 2. Salem/Telge 3. Huddinge IBS

Lilja in action under en JAS-match. Foto: Gabbe Lindbom

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar