Therese Bjurström sammanfattar dagens förlust

Nykvarns fick se sig besegrade på bortaplan, där Vendelsö/Sköndal blev för tuffa. Nykvarns står därmed kvar på tre poäng i nästa omgång väntar Åkersberga/Vaxholm på hemmaplan. Therese Bjurström i Nykvarns sammanfattar matchen på följande sätt:

Vi inledde matchen väldigt stabilt och bra tycker jag. Vi rullar bollen och hittar ytor ganska lätt. Efter tolv minuter in i första perioden utvisas Vendelsö IK och får 2+2 minuter, då vi har läget att ta ledningen men vi kommer inte riktigt in och kan ta avslut på mål. Första perioden slutar 0-0. Andra perioden inleds också bra och efter 15 minuter tar vi ledningen med 1-0. Efter bara en minut får Vendelsö in ett enkelt mål och kvitterar då till 1-1. Andra perioden slutar 1-1. Snabbt in i sista perioden tar Vendelsö ledningen med 2-1 och efter nio minuter ökar de ledningen till 3-1. Vi är inte på tårna och är inte hungriga framför målet och då får de lägena att komma på avslut. Bara några sekunder senare gör vi 2-3 genom Ida Wahlgren som får till ett riktigt snyggt skott upp i krysset. Vi tar ut målvakten och spelar 6 mot 5 och Vendelsö lyckas göra mål i öppen kasse, 4-2. Matchen avslutas med att Vendelsö utökar ledningen och vinner med 5-2. De pressar oss högt under hela matchen och har ett tajt försvarspel och vi kommer inte in och kan göra avslut. Jag tycker att vi är det mest spelande laget genom hela matchen men att de vinner på att de är mer fysiska och lägger in bollarna på vårt mål. Vi har ett ungt lag som kan mycket mer men jag tycker att vi gör det mycket bra ändå. Vi kan bli lite tuffare och ta för oss mer på planen. Slutresultatet får säga sitt men det speglar inte riktigt matchbilden. Vi smälter denna förlust och tar nya tag till nästa match.

Vi tackar Therese och önskar laget lycka till i nästa omgång.