JAS-bloggen
Sammanfattningar

Kommentarer från dagens HJ-matcher!

Ett gäng matcher i HJ har avverkats under eftermiddagen, där bland annat Örebro gick segrande ur toppmötet mot Karlstad och Borlänge blev första lag att besegra Hagunda. Läs kommentarerna här!

Viktor Norden, Örebro Ungdom: En riktigt skön vinst som var riktigt viktigt över att ett bra Karlstad lag. Jag tycker vi börjar matchen bra och får in rätt snabbt 1-0, sen var det skapligt lugnt i första. Det ända som jag tyckte vi borde ha gjort va att utöka våran ledning genom ett powerplay. I andra perioden hade Karlstad rätt mycket bollinnehav mot oss men jag tyckte faktiskt inte dom kom till något speciellt farligt läge, dom spelade bara mest runt. Men tack vare vårt radarpar Jacob Embretzen och Emil Lundmark så vann vi andra med 2-0.Tredje perioden tyckte jag båda lagen var bra spelet gick fram och tillbaka och vi vann den med 2-1 matchen slutade 5-1 till oss. Det som jag tycker vi kan förbättra är offensiven genom att få mer spel där annars tycker jag allt var riktigt bra speciellt försvaret. Om jag fick ta fram en spelare från laget skulle det vara våran målvakt Tim Lennartsson han gjorde några riktigt svettiga räddningar som gav oss vinsten mot Karlstad.

Rasmus Hasselund, Karlstad Ungdom: Jag tycker Örebro gör en bra match medan vi gör en väldigt tam match. Jag tycker Örebro gör det bra när dom går rakare på mål än vad vi gör och sätter sina chanser medans vi bara lirar runt bollen utan att hitta några bra lägen, plus att vi inte sätter dom enstaka chanserna vi får. Vi har i stort sett igenting att ta med oss från den här matchen. Vi får helt enkelt ta nya tag i nästa match och försöka glömma denna!

Oskar Backlund, Borlänge: Innan matchen kände vi ingen riktig press eftersom vi mötte serieledarna som inte tappat poäng hittills, men vi hade en bra känsla i laget då maserhallen inte är den hallen som brukar vara den bästa att rulla boll på. Vi gör en väldigt bra första period, speciellt defensivt och leder rättvist med 2-0. Andra perioden är jämn och dom börjar närma sig målmässigt men vi visar att vi är starka och håller ändå emot bra. I tredje får dom mer tryck på oss och kvitterar också tidigt men vi tar åter ledningen med 2 mål och därefter fortsätter vi bara köra på med vårt spel som också ger utdelning. Det kändes redan från början som att vi hade mer energi och offrade mer för att vinna.

Gustav Forsberg, Rasbo: Mora började matchen med en jättepress som vi till en början hade lite svårt att lösa, vilket ledde till mycket chansspel från båda håll. 1-1 efter tjugo speglade matchen. Andra perioden är våran överlägset bästa period där vi får igång riktigt bra lir och är det helt klart bästa laget. Många bra kombinationer där höjdpunkten lätt var Felix Kohonens ass till Bohlin på bortre. 2-5 efter andra. I tredje perioden däremot så tappar vi matchen helt, då vi tar massvis med onödiga utvisningar vilket straffar sig rejält i och med Moras grymt bra PP. Vi lyckas få in reduceringen till 7-9 men roligare än så blev det inte tyvärr. Bara att gratulera Mora till tre pinnar.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar