JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Tafvelin/Forslund inför Gamla Stan-RIG

Ett riktigt toppmöte väntar under dagen i A-gruppen, där Gamla Stan tar emot RIG. Bloggen har inför matchen tagit ett snack med Gamla Stans Oskar Tafvelin och RIG:s Felix Forslund. Såhär tror de om matchen!

Hur nöjda är ni med eran inledning?

Oskar: Vi är nöjda med våran inledning. Vi har visat att vi kan spela väldigt bra under vissa stunder. Det gäller bara att vi tar fram det oftare.

Felix: Vi har full pott än så länge så vi är nöjda och har jobbat hårt i veckan för att det ska fortsätta på vinnarspåret.

Vad vet ni om era motståndare ni ställs mot och deras styrkor?

Oskar: De är ett väldigt individuellt skickligt lag där alla håller en bra nivå. Såg även matchen mot IBK där de visade upp ett väldigt bra boxplay.

Felix: Vi vet att de har en väldigt bra första kedja med framför allt Anton Åkerlund som öser in poäng, sen ifrån tidigare är vet vi att de har ett starkt försvarspel och täcker mycket skott.

Vad tror ni kommer avgöra matchen?

Oskar: Vilja och energi är det som kommer avgöra den här matchen. Det laget som kommer in med mest tagg kommer vinna den här matchen.

Felix: Jag tror och hoppas att vi kommer ha mer boll och därför skapa fler målchanser, vi har under träningveckan lagt ner mycket tid på just anfallsspelet och vart vi kan hitta ytor/skottlägen, därav tror jag att vi kommer hitta igenom en del skott och trycka in några kassar, sen kommer vårt egna försvarspel spela stor roll i hur matchen slutar.

Vem kliver fram och avgör en eventuell jämn tillställning?

Oskar: Jag tror Felix Selin kommer avgöra. Det snackas ofta om Anton Åkelund och Albin Holmberg men den tredje och sista kuggen i kugghjulet är lika viktig. Han har gjort 7 mål på 4 matcher i JAS och har haft väldigt bra form den senaste tiden.

Felix: Jag tror på Daniel Sonidsson, en spelare som har öst i poäng i division 1 för vår del och hittar farliga läggen mot alla lag.

Vi tackar de båda och önskar dem lycka till under dagens match!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar