Kommentarer från dagens HJ-matcher

Warberg fortsätter ånga på i I-gruppen och tog en ny seger hemma mot Fristad/Rydboholm. I samma grupp kunde även Mölndal ta en seger, i sin match hemma mot Lindome, där man vann med 6-2. Om vi istället tittar över till den spännande G-gruppen, där Kalmarsund och Hovslätt möttes och hemmalaget drog längsta strået. I övrigt så vann Håsta på bortaplan mot Storvreta och Bergs IK vann sin match mot Onyx. Läs kommentarerna här!

Philip Subiabre, Warberg: Vi började bra i första perioden med att göra ett mål efter 15 sek, sen går vi ner oss lite och efter första perioden står det 4-2 till oss. I andra perioden har vi mycket press på dem och spelar stundtals bra, men gör inte så många kassar. Andra perioden slutar med ledning 7-2 till oss. I tredje visar vi att sommar träningen har gett resultat och vi springer ifrån dem. slutresultat 14-3 till oss. En helt okej match från våran sida, men vi vet att vi har både en och två nivåer till att komma upp till i vårat spel!

Eric Hellman, Mölndal: Vi startar matchen starkt med högt tempo och en stabil 4-0 seger i första perioden. Inför andra går vi ner oss och gör bara ett mål men vi släpper inte in nåt tack vare våran målvakt Lukas Ljungberg som storspelade idag. I tredje så tar Lindome över och gör två mål men vi lyckas hålla ifrån och vinna med 6-2. Tycker det är starkt att vi vinner även om vi inte gjorde våran bästa match. Vad vi kan förbättra till nästa match är att höja passningstempot så kommer det komma fler lägen för oss och det resulterar i fler mål.

William Westerdahl, Bergs: Matchen började lite knackigt för oss, vi hittade inte riktigt det spelet vi ville ha, och onyx tog då ledningen med 1-0, men vi fortsatte och köra på endå. Sen gick vi ut i andra och började lira vårt spel som vi ville och då fick vi in några mål, då fortsatte det att rulla på för oss, och vi höjde oss väldigt mycket ifrån första perioden. Vi inledde tredje perioden med ett powerplay som vi utnyttjade bra och gjorde ett mål. Tyckte vi krigade på väldigt bra i sista perioden och var bra både offensivt och defensivt.

Oskar Fahlberg, Håsta IBK: Vi åker till Uppsala med 10+2 då många är borta. Vi visste innan matchen att Storvreta kommer ha mycket boll. Vi gör en riktigt bra första period då vårt försvarsspel sitter 100%. Tror vi inte gör ett ända misstag defensivt den perioden. Och vi gör riktigt bra kontringar. Våra mål i första perioden är på just kontringar. Andra perioden starta precis som första, Storvreta har bollen men kommer nästan ingen vart. Men efter vårt 0-5 mål så går vi ner oss lite. Vi börjar bli lite bekväma och tar inte jobbet lika hårt som vi gör i första perioden. Så Storvreta gör tre strutar så andra perioden slutar 3-5. Vi tycker ändå att vi har koll på läget inför tredje. Vi försöker dra ner på tempot så mycket det går och vi gör 3-6 i mitten av tredje perioden. Tycker att vi forsätter har koll på dom men när det är 3 minuter kvar får dom det viktiga 4-6 målet framför vårt mål. Dom tar ut målvakten och får även in 5-6. Men närmare än så blev de inte. Storvreta har typ 70 % boll men dom kommer inte nån vart under matchen tycker jag, om jag hade fått välja målchanser så hade jag tagigt våra alla dagar i veckan.

Oskar Andersson, FBC Kalmarsund: Matchen startade som vår tanke var. Vi tog första kommando och gör 1-0 direkt i första bytet. Vi fortsätter att skapa lägen och har klara målchanser men har inte riktigt fokuset i avsluten. 1-0 står perioden ut. I andra perioden startar vi bra igen och gör både 2-0 och 3-0 och känner att allt är lugnt. Hovslätt får in 3-1 efter 10 min i andra och efter de känns de som vi blir lite passiva och inte vågar anfalla riktigt. Hovslätt får in både 3-2 och 3-3 i början av 3dje perioden och vi är inte riktigt vakna. Efter vi peppat upp varandra är det jämt sista 15 min där vi är lite vassare och vinner matchen med 5-4.