JAS-bloggen
Intervjuer

Halvtidskoll med tränarna – Harman Haurami

Vad ger du er start för betyg?

En skala mellan 1-10 där 10 är bäst, får jag vill anse en 7:a som optimal. Vi har en bra och stabil trupp att tillgå och därför kräver jag extra mycket prestige av samtliga! Det är i princip först nu vi börjar komma in i defensiven och har där detaljer kvar att jobba med. Jag kanske hade önskat mig ytterligare en forward och center till JAS-serien, då vi bara har 14 utespelare att jobba med, men samtidigt är det kvalité på samtliga 16, inklusive målvakterna! Där är det lite skillnad till div 2, där vi även har en duktig 96-kulle att tillgå! I JAS har vi spelat fyra omgångar varav en förlust och div 2 sju omgångar, där vi än så länge är obesegrade!

Vad är du mest nöjd med och vad kan ni förbättra?

Detta är i princip ett helt nytt lag, efter en liten omorganisation i föreningen, där man samtidigt tillsatte en helt ny ledarstab som kommer med ett nytt tänk! Det hela ledde till att, jag som ny huvudtränare valde försvarsspelet som första prio och därför är även defensiven för tillfället vår starkaste sida. Som tidigare nämnd har vi nu påbörjat detaljfasen i försvarsspelet som vi nu filar till de sista träningarna, sedan påbörjar vi arbetet kring anfallsspel, kontringsspel, PP / BP och fasta situationer, så det är en hel del kvar att jobba med!

Vad tycker du om kvalitén på ert lag?

Det är ett absolut topplag i div 2 på 28 man som man inte kan bortse ifrån. Som tidigare nämnd hade jag gärna önskat mig två/tre spelare till i JAS-serien på den offensiva positionen, men jag är samtidigt väldigt nöjd och glad över att kunna arbeta med den truppen vi har i nuläget!

Vilket lag ser du som gruppens vassaste och varför? (Du får inte svara ditt eget)

Nykvarn är faktiskt ett lag som kan komma långt, även där väldigt unga och spelskickliga. Samtidigt ska det bli väldigt roligt att följa striden mellan Solfjäderstaden och Bergs. Norrköping kan absolut inte glömmas bort, trots en fjärde placering i gruppen. Det är en väldigt bra grupp med fem väldigt skickliga lag där underskattning är den största faran!

Vem i ert lag har haft en bra utveckling och är värd att kika lite extra på i fortsättningen?

Min tränaregenskap går ut på att skapa ett bra lag oavsett talang eller spetskompetens, så jag har väldigt svår för den frågan! Men samtidigt går det inte att bortse spelare som Filip Cammerudh, Adam Zetterström, Markus Lindström, Oskar Seth, Toni Marhosevic och Andreas Blom i målet. Dessa tränar även med SSL-laget! Dessutom har vi som världens största förening fördelen av att få fram många talanger nerifrån, som kommer att prövas allteftersom! Även genom skolan, Fria Läroverken har vi fått in ytterligare spelare utifrån som håller en hög klass! Återigen skulle jag kunna skriva 16 namn som svar på denna fråga, då vi är som bäst när vi spelar som ett lag!

Hur slutar topp 3 i gruppen?

Linköping FBC, Nykvarns IF följd av två topplag Bergs, Solfjäderstaden som kommer att kämpa om den sista platsen!

Harman (till höger), är ny i Linköpings bås. Foto: Ulrika Lindström.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar