JAS-bloggen
Sammanfattningar

Kommentarer från kvällens HJ-matcher

En härlig JAS-fredag till ända, där flertalet grupper har varit gång. Katrineholm hade en tuff bortamatch mot Solfjäderstaden där man fick se sig besegrade. Västerås åkte på en något oväntad förlust på hemmaplan mot Åkersberga, dock en jämn sådan. Åstorp fortsätter att producera och idag blev det hela 14 mål framåt mot Malmhaug. Falun är ett annat lag som går stark i B-gruppen och skuggar Hagunda, 4-1 hemma mot Sandviken och man är fortsatt obesegrade i JAS. Gustaf Rönnholm var tillbaka i Dalens svarta tröja, men åkte på en förlust mot sitt gamla lag, Umeå City.

Oscar Rohlin, Katrineholm: Orkar inte sammanfatta så mycket det var mycket bättre än oss idag, vi var inte med på tårna från start. Sen så hade vi stolpe ut hela matchen några skott i ramen och flera domslut som var helt katastrof, domarna i JAS har alldeles för dålig nivå för att döma här. Skulle dock vilja ge beröm till vår målvakt som började för 4 veckor sen och redan är så bra. Vårt lag i år är väldigt nytt och flera spelare som börja iår så vi kommer vara ett helt nytt lag när serien vänder.

William Hedman, Västerås: Första perioden börjar vi trevande och de gör 2 ganska snabba mål. Därefter tar vi över matchen något och skapar lite lägen, men inget jätteläge. Perioden slutar alltså 2-0 till de. Andra perioden är bättre från våran sida, men matchen är jämn och den slutar 4-2 till ackers. I börjar av tredje gör de ett snabbt mål upp till 5-2. Därefter kämpar vi ikapp och tillslut kvitterar vi. 5-5 är ändå ett hyfsat rättvist resultat tycker jag. Med ungefär 20s av matchen gör de 6-5 som är ett riktigt skitmål, där de i stort sett slår in 3e returen efter väldigt tveksamt försvarsspel från våran sida. Tycker det var mycket slag i matchen, men inga utvisningar från domarna. Det är även flera ytterst tveksamma domslut åt båda hållen. Matchen slutar tillslut 7-5 till ackers.

Felix Carlgren, Åstorp Kvidinge IBS: En go seger som var riktigt viktig. Vi börjar matchen helt okej och får ganska snabbt 1-0, sedan går vi ner oss lite och dem gör välförtjänt 1-1. Efter det skärper vi till oss och går i pausvila med en go 3-1 ledning. Vi startar bra i andra och drar ifrån till 8-3 och stämningen är bra i båset men vi är inte jättenöjda med spelet. I sista blir det lite Hawaii spel och Malmhaug satsar framåt och vi lyckas peta in 12-3 innan dem kommer tillbaka till 13-5 men hotar aldrig riktigt oss och slutresultatet speglar matchbilden ganska bra. Vi gör en bra insats och det känns skönt att vi tillslut vinner med 14-6. Vill passa på och hylla våran egna Hobbe Zachau som gör en riktigt bra match.

Marcus Thunström, IBF Falun Ungdom: I första tycker jag att vi äger matchen med ett bra tempo och mycket bollinnehav, men SAIK var täta i försvaret så vi fick inte riktigt hål på dom. I andra tycker jag att vi går ner oss något och bjuder in Sandviken mer och låter dom känna på bollen. Efter deras mål i mitten av tredje tycker jag att vi tar tag i takpinnen igen och tack vare det lyckas vi trycka in några mål och punkterar matchen.

Gustaf Rönnholm, Dalen: Första perioden början vi riktigt illa, vi är bolltittande och Umeå city för matchen och kan ta ledningen med 3-0 i första perioden. I andra perioden växer vi in i matchen mer och mer och har stundvis bra press på dem men jag känner att vi var lite ineffektiva. Perioden slutar 2-4 till city. I tredje så känns det som att vi blir lite trötta och bolltittande, city spelade ut oss totalt i tredje perioden och vi har att tacka våran målvakt att dom inte gjorde fler än 4 mål i sista perioden. Vi gör en helt okej match men citys stora bollinnehav gjorde så att vi inte riktigt orkade hela matchen ut.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar