JAS-bloggen
Sammanfattningar

Kommentarer från kvällens DJ-matcher

Lerum åkte på en tung bortaförlust där bland annat Sandra Hawerman fick se matchen från sida på grund av skada. Huddinge fortsätter ånga på och tog sin femte raka seger hemma mot Tullinge. Arboga gör vad man kan för att hänga på i toppen i den tuffa C-gruppen, 5-0 hemma mot Västerås är ett resultat som ger laget en fjärdeplats i nuläget.

Sandra Hawerman, Lerum: Lindås fick ett segt mål redan efter 6 sekunder… Vi var inte alls med från start. Sen började vi ta hand om bollen mer och mer och hade spelet med det var ändå Lindås som lyckades göra målen. För vår del blev det bättre i andra, men fortfarande inte bra. Vi sköt över eller i täck medan de satte sina lägen som tyvärr skapades av våra slarviga misstag. Tycker inte det var ett rättvist resultat. En relativt jämn match där vi tyvärr inte lyckas luckra upp Lindås 1-2-2 spel tillräckligt bra. Tyvärr bjuder vi Lindås på för enkla mål samtidigt som vi själva inte förvaltar våra egna lägen tillräckligt bra, vi är för ineffektiva helt enkelt. Sätter vi hälften av våra bra målchanser är det 5-5 i denna matchen. Vi måste blir mer samspelta, lita på varandra, släppa bollen och ta snabbare beslut. I dagens match tyckte jag Johanna Bistedt kämpade och slet som ett djur över hela banan. Nästa gång ska vi ställa upp med fullt och friskt lag så vinner vi.

Frida Jyrell, Arboga: Vi hade bestämt att vi skulle starta matchen med hög press och att hålla bra fart på bollen eftersom vi var tre fulla femmor. Vi inledde matchen bra och det märktes att vi var på tå ändå från början. I första perioden spelade vi med hög press vilket gjorde att vi vann mycket boll och fick in både 1-0 och 2-0. Andra perioden spelade vi också väldigt bra och vi låg på ännu mera, vilket resulterade i att vi fick in 3-0 och 4-0. Trots att vi ledde med 4-0 efter andra perioden kunde vi inte slappna av helt, VIB låg på bra. Vi inledde tredje perioden med 5-0 efter 16 sekunder och lyckades hålla stängt bakåt resten av matchen. Alla femmor hade hög press och bra fart på bollen vilket gjorde att VIB inte fick mycket tid med bollen och det utnyttjade vi på bästa sätt. Trots att vi vinner matchen med 5-0 är ändå skottstatistiken jämn, 25-22 till oss. Jag tycker att det är en rättvis vinst och hela laget spelade en jättebra match. Allt som vi hade planerat att göra fungerade, det kändes jätteskönt att plocka hem 3 poäng idag.

Madeleine Schedin, Huddinge: Det är alltid skönt att ta tre poäng i ett derby! Idag var vi på tårna redan från början och satte upp ett högt tempo med bra passningsspel. Tullinge höll emot bra i början men efter 11 minuter gör vi 1-0 och vi avslutade perioden med en ledning på 4-0. I periodpausen pratade vi om att fatta bra beslut i uppspelsfasen och fortsätta våga spela vårt spel. Offensivt och dominerande. Vi får hyfsat med spelutrymme trots den lilla planen då Tullinge inte riktigt räcker till. Matchen blir bitvis ganska fysisk då både vi och Tullinge gick in tufft i närkamperna. Idag spelar vi verkligen med hjärtat samt viljan att hjälpa varandra vilket gör att vi får många fina kombinationer på avslut som ger utdelning till totalt 7 mål med bud på betydligt fler. Matchen slutar 7-1 och jag är jättenöjd med lagets insats både idag och i tidigare matcher då vi lyckats kamma hem 15 raka poäng i JAS. Nu är det bara att fokusera på nästa match!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar