Kommentarer från gårdagens HJ-matcher!

Juniorallsvenskan fortsätter att avverka matcher, under gårdagen spelades ett par matcher i ett par olika serier. Järfälla slog Hässelby med 9-4, bland annat, Bele Barkarby vann med hela 18-1 på bortaplan mot AIK och Lillån tog en seger på bortaplan mot Kristinehamn.

Max Norstedt, Lillån: Matchen slutar med en rätt så stabil 6-3 vinst. Ingen toppenmatch men vi fixar 3 poäng som var det viktiga. Matchbilden ser väl likadan ut genom hela matchen då vi är de spelförande laget medan Kristinehamn satsar på att vara täta bakåt och försöka kontra på oss. Vi skapar många bra chanser men lyckas bara inte få in bollen, mycket tack vare att deras målvakt gör en riktigt bra match och stod för några svettiga räddningar. Det studsade otroligt mycket vilket gjorde att det inte blev något vidare tempo och båda lagen hade problem att få någon riktig kontroll på bollen. Vi rullar på 3 femmor genom hela matchen trots att vi har en del spelare skadade. Skulle vilja lyfta fram de 99:or och 00:er som kommer in och inte alls gör bort sig utan gör alla en kanonmatch. Vi tar med oss 3 sköna pinnar och börjar redan nu se fram emot derbyt mot Örebro nästa fredag!

William Holmgren, Hässelby: Matchen hade hög fart direkt och vi tog snabbt ledningen. Efter målet tog Järfälla över och kunde kvittera och ta ledningen. Vi kvitterade men Järfälla tryckte in två mål till innan periodvilan. Periodresultat blev alltså 4-2.  I andra styrde återigen Järfälla matchen och kunde göra tre mål till. Sista perioden kom vi tillbaka in i matchen vilket ledde till reducering 7-3 och 7-4 men sedan kunde Järfälla sätta två bollar till och matchen slutade 9-4. Matchen var snabb och mycket fart. Vi rullade runt bra och försökte få till det klassiska uppspelet som de använt under säsongen. Dock stängde Järfälla ytorna och vi tappade initiativet och Järfälla tog över. Vi skulle kunna använda backarna mer och mer avslut då det var fattigt med just detta under matchen. Dock var vi bra med försvaret vilket ledde till att Järfälla inte kunde spela runt med sitt spel som de brukar. Helt okej match för vi del men de kan absolut komma upp i spelet till nästa match och då blir det vinst!

William Lennartsson, Bele Barkarby: Matchen mot aik är en väldigt behaglig seger som vi kontrollerar till hundra procent som man kan se på resultatet. Spelet som aik har är egentligen 90 procent långbollar och 10 procent bolltapp när vi pressar. Vi gör faktiskt inget extra utan vi spelar med säkerhet och positionering som ett hj-lag ska göra. Saker vi i bele skulle gjort bättre var passningspelet då vi började driva med bollen efter att resultatet tickat iväg. Spelare man bör lyfta lite är Bröderna Bengtsson som med ett väldigt fint prickskytte gör ungefär hälften av målen.