JAS-bloggen
Intervjuer

Halvtidskoll med tränarna – Jonathan Håkansson

Nåväl, halvvägs in i säsongen är vi inte riktigt än, men vi börjar närma oss och serierna har hunnit sätta allt mer och mer. Första tränaren ut som bloggen kollar läget med är Jonathan Håkansson, Warbergs JAS-tränare, ett lag som hittills bara spelat två matcher, där serien släpar lite.

Vad ger du er start för betyg?

Vi har enbart hunnit spela 2 matcher och det har ju gått väldigt bra på dessa två matcher i inledningen. Vi har hunnit med två Hallandsderbyn i JAS serien (Både mot Falkenberg och Halmstad/Vinberg), vinst mot Falkenberg med 15-1 och vinst mot Halmstad/Vinberg med 11-3. En bra start för oss både sett till resultatet och även till prestationen sett.

Vad är du mest nöjd med och vad kan ni förbättra?

Svår fråga så här i början med två vinster i ryggen. Såklart är jag nöjd med vinsterna, målen framåt och att vi släppt in så lite mål bakåt också. Det är starkt av oss som lag. Saker jag tycker vi kan förbättra är väl att egentligen att se till att vara så jämna som möjligt över 60 minuter. Där tycker jag vi kan förbättra oss lite.

Vad tycker du om kvalitén på er grupp?

Likt som en vanlig serie. Flera bra lag och det är alltid tufft att ta sig vidare från juniorallsvenska serierna. Det handlar om att inte ta det för lätt i någon match utan det handlar om att gå in med rätt inställning varje match för att få med sig resultatet. Några poängtapp och chanserna kan vara körda. Så denna serien kommer nog vara lika tight som tidigare serier har varit.

Vilket lag ser du som gruppens vassaste och varför? (Du får inte svara ditt eget)

Oj, svårt att säga när jag inte sett varken Pixbo eller Lindås än… Men jag får väl lyssna på experterna denna gång och säga något av dessa två lagen. Kan tyvärr inte säga ett lag av dessa två då jag inte har mer kött på benen än hört vad andra har sagt tyvärr. Får se efter nästa vecka då vi möter Lindås hur bra jag tycker dem är!

Vem i ert lag har haft en bra utveckling och är värd att kika lite extra på i fortsättningen?

Två spelare jag tycker gjort bra ifrån sig och utvecklats mycket är Philip Subiabre och Isac Lindblad. Bolltrygga backar som gillar att fördela spelet. Väldigt moderna backar bägge två och har haft en väldigt positiv utveckling detta år.

Hur slutar topp 3 i gruppen?

Bra fråga. Alltid svårt att svara på hur det ska sluta. 1. Lindås Waves IBK, 2. Pixbo Wallenstam och 3. Warberg IBF. Så tror jag topp 3 slutar. Alla lag som ställer upp i Juniorallsvenskan har ju någonstans som målsättning att gå vidare likt vi också. Sen handlar det ju om att ta match för match och verkligen prestera i dem. Jag tror på mitt lag och vi kniper en plats i slutändan!

Håkansson har även fina meriter med Hallands distriktslag.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar