JAS-bloggen
Intervjuer

Lär känna JAS-profilen! – Daniel Sonidsson

Nästa spelare ut är Daniel Sonidsson, som återfinns i JAS-grupp A, där han skördar framgångar i RIG Umeå och är en av lagets tongivande spelare, som nu gör sitt sista år på gymnasiet.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

Jag är en offensiv spelare som trivs bäst när bollen rör på sig, söker öppnade passningar och försöker sätta mina medspelare i bra lägen. Jag skjuter när jag har läget. Jag ser mig själv som både framspelare och avslutare. Snygga mål för mig är inte stenhårda skott i krysset från långt avstånd utan hellre en eller flera snabba passningar och lägger in den i öppet mål.

Vad har du för målsättning med din innebandy?

Min målsättning är att jag vill bli en så bra spelare som möjligt, sedan är spel i SSL ett mål man alltid haft! Att spela i landslag är en dröm man har.

Vilka är ditt bästa tips till unga talanger som vill utvecklas?

Jag tycker man ska göra det man är bra på när man spelar och utnyttja dessa styrkor man har. Sedan ska man såklart träna mycket på det man vill bli bra eller bättre på. Att spela mycket matcher, samt mycket matchspel under träning, då tränar man på att spela match och det är det man vill vara bra på. Skott och teknik kan man träna själv. Jag tror kanske framförallt tre mot tre tror jag hjälper till att utveckla spelförståelsen och fantasin när man spelar.

Vilka spelare tittar du lite extra på för att förbättra din egen utveckling?

Jag har alltid gillat hur Johan Eriksson i dalen spelar, små passningar och mycket spel i luften på volley.Han tvekar inte heller på att skjuta när han får läget. Han är stark framför målet där han både styr in bollar och slår in returer. Men det är framförallt de små smarta passningarna som man inte väntar sig jag tycker är roligt att se.

Sedan finns det såklart fantastiska spelare som Rudd och Enström som är väldigt roliga att kolla på.

Vad lirar du med för klubba/flex/blad och varför?

Just nu spelar jag med en Unihoc textrem 26 flex. Det är en väldigt lätt klubba och jag har alltid trivs bra med klubbor som inte väger så mycket. Sedan har jag satt på ett player + blad, ett blad som både går att passa och skjuta med.

Mål eller assist? – Assist

Skott i krysset eller lågt i bortre? – Skott i krysset

Spela boxplay eller powerplay? – Powerplay

Titta på en JAS-match eller SSL-match? – SSL-match

Alexander Galante-Carlström eller Alexander Rudd? – Alexander Rudd

Daniel Sonidsson är en av RIG Umeå:s vassaste poängspelare. Foto: David Rönnblom

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar