Sammanfattningar

Kommentarer från gårdagens DJ-matcher

Under gårdagen hann ett par matcher avverkas i DJ-JAS. Surte/Zenith tog sin första seger i D-gruppen när man vann på bortaplan. Tullinge förlorade nyckelmatchen mot Vendelsö/Sköndal och Täby tog en stark seger på bortaplan mot Hässelby. Läs kommentarerna här!

Katja Kontio, Surte/Zenith: Båda lagen hade 0 poäng sen innan och IBK Göteborg var nog lika sugna som oss att ta första poängen inför denna match. Första perioden så hände det inte så mycket ifall man kollar protokollet, men målchanser fanns där. Vi var hungriga och det märktes att vi ville verkligen visa att vi skulle ta våra första poäng. Första peroden slutade 0-1. Andra perioden steppade vi upp oss ordentligt och det hade även IBK Göteborg. Början på perioden var det jämt och flera utvisningar blåstes från båda lagen och vi lyckades göra ett mål på PP. På slutet tog vi övertaget och vi ledde med 2-5 efter andra. Inför tredje började vi med PP och gör mål även där och vi skapade många mål chanser, men lyckades inte få in bollen. Vi lyckades få upp till 2-8 ledning i mitten av tredje och dom sista 5 minuterna var det bara PP från vår sida, men lyckades inte förvalta dom. Matchen överlag var spännande och målchanser fanns det i båda lagen. Men vi lyckades ta kommandot och kunde ta vara på våra chanser. Matchen slutade med 2-8 och vi fick ta våra första poäng!

Filippa Permbeck, Täby: Vi inledde matchen med hård press som gav oss en del bra chanser. Dock slutar första perioden 0-0 vilket inte speglar matchbilden enligt mig. Vi hade två lägen där det skulle varit mål men siktet var inte där det skulle. Vi fortsätter att skapa chanser men skjuter antingen över eller rakt i målvaktens händer eftersom det inte är någon trafik framför målet. I paus pratar vi om att få in fler folk framför mål när vi skjuter och dessutom öka antalet skott. Det dröjer 12 minuter i andra perioden innan vi får in 1-0 som var helt rättvist eftersom vi var dem som höll i spelet och hade de flesta chanserna. Hässelby har inget direkt spel på vår planhalva men får några heta chanser tack vare deras målvakts utkast i mitten. Andra perioden slutar 1-0 till oss och vi går in i tredje perioden med en bra inställning för att få med oss 3 poäng. I tredje slarvar vi lite med uppspelen vilket resulterar att Hässelby får ett flertal 3 mot 2 anfall mot oss. Efter 5 minuter gör dem 1-1. Eftersom 3 poäng var viktigt för oss börjar vi ta fler avslut istället för att lägga den där sista passen. Vi gör sedan 2-1 och därefter 3-1 när det är 5 minuter kvar. De sista minuterna gör vi inga förhastade beslut utan försöker spela kontrollerat för att inte ge dem några onödiga chanser. Matchen slutar 3-1 till oss.

Saga Kingelin, Tullinge: Matchen mot Vendelsö/Sköndal startades med uppförbacke för oss där vi släpper in 2 snabba baklängesmål redan under första minuten. Chocken från inledningen byts snabbt ut till jävlaranamma där vi tillsammans i båset kommer överens om att gå in och ge järnet i följande byten, mycket riktigt kommer också två mål framåt och upphämtningen är ett faktum. Vi styr spelet stundtals bra, men straffas dock av individuella prestationer från motståndarna där de skapar flera målchanser på oss.

Vi spelar bra innebandy men får inte med oss bollarna som vi tänkt oss, vilket känns som en typisk match där vi gör mycket rätt men får lite med oss i resultatväg ändå. I andra perioden tycker jag att vi börjar komma in mer i matchen, spelar mer vårt spel och producerar framåt. Vi spelar fram fina mål och kontringar och matchen står och väger lite med chanser åt båda hållen. I sista perioden radar vi upp lägen, men får inte in bollen vilket hade varit det logiska, en eloge till motståndarnas keeper. Vi får ett gyllene läge i slutet av matchen där vi får spela 6 mot 4, men får inte heller där in bollen.

Sammanfattningsvis så tar vi med oss krigarinställningen att hämta upp underläge gång på gång samt att vi inte tappar tålamodet efter att ha släppt in mål i perioder där vi själva haft trycket framåt.