JAS-bloggen
Intervjuer

Lär känna JAS-profilen! – Adam Dahlqvist

Vi går vidare med nästa profil, ingen mindre än Adam Dahlqvist, Lindåstalangen som hunnit med en kort vända på RIG och även spel i Mölndal, innan det blev Lindås.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

Jag ser mig själv som en ganska allround spelare, med en okej teknik och spelförståelse. Försöker läsa spelet från min center position.

Vad har du för målsättning med din innebandy?

Jag vill naturligtvis bli så bra som möjligt. Att nå sin fulla potential är något man strävar efter varje dagAtt få ta på sig den blågula dressen hade inte varit dumt.

Vilka är ditt bästa tips till unga talanger som vill utvecklas?

Älska sporten. Träna så mycket du kan. Har man viljan att alltid utvecklas hela tiden  kommer man gå långt. Sen så måste jag säga att jag inte är så förtjust i ordet ”talang” Vad är en talang? Det handlar bara om hur bra du vill bli och vad du gör för att bli så bra som du vill bli. Att alltid sträva efter förbättring, det är talang.

Vilka spelare tittar du lite extra på för att förbättra din egen utveckling?

Jag försöker ta med mig något från alla spelare jag tittar på. Men största förebilden är helt klart Mika Kohonen. Vad behöver man säga om han?. Sättet han agerar på planen, intelligensen, passionen, hur han gör sina medspelare bättre. Förmågan att kliva fram när det gäller som mest. Han har allt. Sen så är det fruktansvärt roligt och inspirerande att titta på Alexander Rudd när han leker innebandy. Farten kombinerat med dom snabba långa dragningarna gör han omöjlig att stoppa. Bjuder alltid på det oväntade, en som sagt försöker ta med mig något från alla jag ser.

Vad lirar du med för klubba/flex/blad och varför?

Jag lirar just nu med min Unihoc, unity STL 26. Med det vita player plus bladet på. Det är en lätt klubba med skön balans. passar mig perfekt. Till alla där ute som funderar på vilken klubba ni ska använda. Använd Unihoc, det är det bästa märket.

Mål eller assist? – Assist

Skott i krysset eller lågt i bortre? – Skott i krysset

Spela boxplay eller powerplay? – Powerplay!

Titta på en JAS-match eller SSL-match? – SSL.

Alexander Rudd eller Johan Samuelsson? – Johan Samuelsson.

Adam Dahlqvist tillhör en av Sveriges största centertalanger. Foto: Hasse Dahlqvist

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar