JAS-bloggen
Intervjuer

H2H inför Hagunda/Storvreta med Abrahamsson/Wahlström

Ytterligare ett derby stundar i B-gruppen, denna gången mellan Hagunda och Storvreta. Inför matchen har bloggen tagit ett snack med två av spelarna, Felix Abrahamsson i Hagunda, samt Henrik Wahlström i Storvreta.

Börjar man tröttna på alla derbyn som finns i serien, tar det bort det speciella?

Felix: Skulle jag absolut inte säga, derbyn fungerar som extra tändvätska. Något vi behöver efter detta höstlov. Dessutom är det kul att möta många man känner i motståndarna.

Henrik: Vi har hittills bara spelat ett derby och det mot Sirius. Trots att vi inte kom upp i nivå i den matchen så gav det enbart mersmak. Det ska därför bli otroligt roligt med derby igen, där vi har lite revansch att ta på oss själva.

Hur tror ni att era motståndare kommer vilja att matchbilden ser ut?

Felix: Storvreta inleder alla matcher med högt tempo. Jag tror att dem har haft ledningen i varje match storvreta har spelat, trots detta har de ej vunnit en match än. Jag tror att dem spelar på olika sätt beroende på motstånd. Storvreta har tidigare satt ganska hög press, vilket jag inte förväntar mig att dem gör mot oss. Jag tror att vi kommer ha mer boll tack vare våra bollskickliga backar.

Henrik: Hagunda kommer förmodligen vilja visa vilka det är som leder serien. Jag har svårt att se att de inte kommer vilja styra matchbilden. Samtidigt är vi fullt medvetna om att de är mycket skickliga även i försvarspelet och därmed kan backa hem och spela på kontring. Deras skicklighet i att spela innebandy på flera olika sätt och på planens alla delar är en stor anledning till att de leder serien. Det ska bli en häftig utmaning att få möta dem i deras nuvarande form, hur de än väljer att spela.

Vad avgör derbyt?

Felix: Jag tror att laget med bäst bolltempo och energi genom 60 minuter kommer gå segrande ur denna fight. Målvaktskampen kommer säkerligen bli en stor faktor, vi är bortskämda med bra målvaktsspel vilket har räddat oss till stor del. Storvreta har två målvakter som båda har rutin från SSL-träningar.

Henrik: Vad som avgör matchen tror jag är att hålla sig borta från utvisningsbåset. Sen kommer även målvaktsspelet bli en avgörande faktor. Hagunda är trots allt favoriter så för oss handlar det om att sätta defensiven medan anfallsspelet blir viktigare för Hagunda som förväntas styra matchen.

Vem i laget tror ni är mest taggad inför derbyt och varför?

Felix: Mest taggad i Hagunda är som vanligt Bror Andersson som alltid är sjukt taggad och bidrar med bra energi. Konsekvenserna brukar vara några minuter i utvisningsbåset men vi har vant oss vid detta lag.

Henrik: Hela laget är självklart extremt laddat inför matchen, svårt att peka ut någon som är mer taggad än någon annan. Men ska jag nämna ett namn så får det bli David Ohlsson, han representerade Hagunda förra året och är förmodligen extra sugen på att göra en bra insats.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar