JAS-bloggen
Sammanfattningar

Kommentarer från dagens HJ-matcher

Sirius tog en viktig seger borta mot KAIS Mora, Bergs förlorade en tuff match mot Solfjädern och Hovslätt orkade inte rå på Fagerhult i den tuffa bortamatchen. Här har ni kommentarerna!

Gabriel Liljeqvist, Sirius: Vi vinner 8-7 efter en match med 2 olika gestalter. Vi åker upp till Mora och startar matchen med 10 man, vilket märks av i slutet. I första halvan av matchen när vi är pigga så spelar vi betydligt smartare än dem och leder med 6-1 efter första perioden. Efter 30 spelade minuter tar tröttheten ut sin rätt, mycket pga deras höga press. Vi får bolltapp i fel lägen och tappar smartheten i vårt spel som gör att våra kontringar inte alls är lika effektiva som i början. Mycket bra skytte från Moras sida gör att det knappar in, mål efter mål. Efter att vi till slut får på oss blåstället ordentligt och krigat matchen ut så ser vi till att ha ett plusmål och går segrande ur matchen. Stark laginsats av oss som vinner trots att vi spelar med ”huvudet under armen” under mestadelen av de sista 30 spelminuterna! Forza blåsvart, och stor eloge till Filip Eriksson som fortsätter producera poäng trots att han är lagets yngste spelare med sina ringa 14 år.

Sebastian Hagberg, Bergs: Matchen mot solfjädern började tufft resultatmässigt där dom fick en 0-3 ledning och perioden slutade 1-3 till solfjädern. Det var jämnare än vad resultatet visa och i paus ändrar vi spelsätt och jag tycker vi kommer in i matchen mer och mer och 2a perioden slutar 2-3. Vi har väldigt otur med många skott i ramen men deras målvakt och försvar gör det även riktigt bra. Vi tar tyvärr på oss en 2 min när det är 2 sekunder kvar av 2a. Vi snackade bra i paus och det kändes väldigt bra inför sista. När sista perioden börjar gör dom mål direkt i 3e på deras pp och det blev tufft för oss mentalt när vi kände att vi var nära. Vi gör 3-4 och försöker pressa på för ett 4-4, men med många stolpskott och bra försvar från solfjädern så slutar det med 3-4 vinst till dom.

Linus Meltzer, Hovslätt: Första perioden : vi hänger inte med alls i Fagerhult snabba kontringar och enkla spel. Vi hittar inte våra positioner och får inte till vår spel överhuvudtaget. Andra perioden: första 10 kommer vi igång mer och mer och får in andra målet i matchen från backposition. Sedan tappar vi allt och slarvar och gör för många misstag. Tredje perioden: vi får inte till nått alls om det vi snackat om och Fagerhult spelar riktigt bra innebandy. Resultatet bara rinner iväg och vi förlorar rättvist mot Fagerhult Habo.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar